9789175892740_200x_presentask-med-fyra-feel-good-noveller-moyes-nicholls-kinsella-ephron_haftad


Tretton dagar med John C av Jojo Moyes

Miranda hittar en borttappad mobiltelefon. Till en början är det hennes intention att spåra ägaren och lämna tillbaka den. Hon går igenom innehållet i jakten på ledtrådar men fastnar i en konversation som får henne att förstår att ägaren är en kvinna som har ett förhållande med en gift man. När det plingar in nya SMS börjar hon fantisera om hur det skulle vara att själv vara föremålet för en mannens åtrå. Hennes egen gubbe blir sällan uppspelt över något annat än fotbollsresultaten på tv. Novellen av Jojo Moyes är både eftertänksam och finstämd, hon lyckas med konsten att återge en hel berättelse på bara några få sidor.

Göra om av Sophie Kinsella

Emmas väninna Fizz tillhör den hopplösa sorten som med sina storslagna planer alltid ger sig ut på hal is och förväntar sig att Emma ska hjälpa henne ut knipan. Hennes senaste projekt som inredare närmar sig katastrofens rand i hög fart och Emma går med på att hjälpa Fizz att tapetsera, något Emma är riktigt duktig på. Väl på plats står hon plötsligt öga mot öga med sitt ex. Sophie Kinsella skriver lättsamt och underhållande. Hon fångar både humor och allvar i sin lilla berättelse om att börja om från början.

Samma tid nästa vecka? av David Nicholls

Min favorit i den här novellboxen är Samma tid nästa vecka? där vi får möta en nioårig pianist vars föräldrar tror att det räcker med en bortskänkt flygel och några pianolektioner för att skapa en ny liten Mozart. Han börjar ta lektioner för mrs Chin, men visar sig trots sitt engagemang vara en hopplös elev. En charmig liten historia återberättad med glimten i ögat. David Nicholls fångar hur barnets verklighet ibland får snedvridna proportioner.

Att gå vidare av Nora Ephron

Förälskelser kan ta sig många uttryck, i den här berättelsen handlar det om kärleken till ett hus. Berättarrösten ser det som den yttersta lyckan att ha kommit över en lägenhet i huset Apthorp i New York. Byggnaden visar sig hysa en salig blandning av människor men också ha en helt egen själ. Författaren bjuder på underhållande ögonblicksbilder från vardagen och det senaste skvallret förmedlat via den allseende portvakten.

Utgivna av Novellix 2018

Köp novellerna hos AkademibokhandelnAdlibrisBokus

2 reaktioner till “Fyra feelgoodberättelser från Novellix

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.