Helgfrågan lyder så här: Vilken är din roligaste bok?

Det är svårt det där med roliga böcker. Humor är inget entydigt begrepp, vi skrattar åt och roas av så olika saker. Ofta när en bok vill vara rolig tycker jag att det blir krystat och lite fånigt. Jag har dock läst en bok i vår som fick mig att skratta högt mellan varven, den var så dråplig. Men det var inte bara en bok fylld av komiska scener, det finns också ett djup eftersom huvudkaraktärens syster mår psykiskt dåligt. Familjen vill inte prata om det, vill inte se, och det tar en väldigt allvarlig utveckling. Det är på sätt och vis också en bok som provocerar, huvudpersonen är slarvig, lat och uppkäftig. Men med mörkret i bakgrunden förlåter man henne, det kanske inte är så konstigt om hon får utlopp för det som händer i familjen åt ett annat håll. Vilken bok är det då? Jo, Ragga som du shoppar av Lin Jansson. Läs den får vi se om ni också skrattar, eller gråter.

Mia undrar också vad vi pysslar med under långhelgen. Jag ska se på Eurovision Song Contest. Många är favorittippade och jag tror det kan bli riktigt spännande. Kanske kommer ett längre inlägg med analys av bidragen. Av någon anledning går ju alltid detta roliga spektakel samtidigt som det är ishockey-VM. Det kör ihop sig… 😉 Ingen direkt krock men det blir mer tv och mindre bok. De senaste dagarna har det ju varit fantastiskt väder, och helgen inleddes på trevligt vis med champagne och invigning av nybyggd brygga vid sjön. I övrigt ska jag mest ta det lugnt. Jag tycker det är ganska skönt att kanske hitta på något spontant istället för att planera för mycket i förväg.

17 reaktioner till “Helgfrågan v. 19

  1. Den boken kände jag inte till, låter annorlunda. Humor är onekligen svårt både i böcker och filmer, ser sällan s k komedier.

  2. Jag har sett den litet här och var, den låter mer intressant än vad omslaget antyder tycker jag. Vad skönt med en lugn helg, och vad härligt med en brygga vid vattnet! Vi har som tradition att se ESC med en annan familj, så de kommer på lördag och övernattar. På söndag slumpade det sig så att ett annat par kommer, och på eftermiddagen Patriks syster med familj… Men jag har sagt åt mig själv på skarpen att inte överdriva den här gången, utan hålla det enkelt, så att det inte blir så stressigt. Skall titta in igen och se om du skrivit någon om låtarna till ESC, jag har lyssnat igenom dem och gillar flera stycken (dock inte Sveriges bidrag… 😮 )

  3. Jag har svårt för det där med komiska böcker, skrattar sällan åt det jag läser. Serier kan jag skratta åt eller tidningsartiklar, men en hel bok som ska vara rolig kan jag faktiskt inte komma på…

  4. nej, ”roliga” böcker upplever jag sällan som roliga. däremot kan jag överraska mig med att frusta till i vilken bok som helst oavsett vad författaren kan ha menat. uteläsning är en oprententiös, givande helgsysselsättning. även om det skulle röra sig om japanska adjektiv…

  5. Svårt det där med humor, väldigt individuellt. Oftast kan böcker roa, men sällan att man skrattar åt det man läser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.