Idag frågar Mias bokhörna vilken typ av läsare vi är, snabb eller långsam?

Jag läser ganska snabbt, men det finns dock de som läser ännu snabbare. Om det tar tid att komma igenom en bok beror det nog i mitt fall på att jag är för trött och okoncentrerad snarare än att jag läser långsamt. Då driver jag iväg och gör annat än att koncentrera mig på boken, t ex kollar Instagram eller tar en tupplur, och då går det inte så fort framåt… Jag tror faktiskt alla vi som bloggar läser ganska snabbt jämfört med många andra som sällan läser böcker. I helgen blir det dock fullt ös och inget flum, jag har fem böcker som ska vara utlästa till på tisdag.

Mia frågar också om något vi längtar efter. Här är det faktiskt vår nu, tussilago och blåsippor blommar utefter vägarna. Men jag efterlyser lite värme så man kan sitta ute och dricka kaffe utan att få frostskador. Det har blåst nordliga vindar sista tiden, inget skönt alls!

Trevlig helg! 🙂 ☀️

14 reaktioner till “Helgfrågan v. 14

  1. Jag läste fortare förut men läser relativt snabbt, boken, tid och dagsformen sätter också lite agendan för om det blir långsam eller snabbläsning tycker jag 😉

  2. Efterlyser också lite mer värme. Solen lyser glatt men när jag går ut på altanen och känner efter är vindarna kalla och det är inte alls skönt att sitta där. Så jag får besviket gå in igen.

  3. Allt är ju relativt och jag har nog lite svårt att definiera vad som är snabbt/långsamt. Jag läser ju liksom i min hastighet.

    1. Ja, det är ingen exakt vetenskap men när man pratar med människor och se berättar att de läst ut en bok på några timmar inser jag att de läser fortare än jag. Likaså när de hävdar att det tar en månad att komma igenom en bok 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.