Efter några veckors läs- och bloggsvacka är jag nu återuppstånden och hakar på Mias helgfråga. Temat är påskekrim och Mia undrar efterlyser den bästa deckare vi läst. Vilken svår fråga! Det fanns en tid när jag mest läste böcker om historia. Sakta men säkert började jag botanisera i min boktokiga mammas hylla och där finns deckare så det räcker och blir över. Numera har vi gemensam vårdnad om de flesta nya böcker som införskaffas. Men då, i början, fanns det så många serier med massor av böcker i varje – var börjar man? Läste några olika och gillade Liza Marklund, Elizabeth George och Håkan Nesser. Sen hittade jag Camilla Läckberg och andra boken i serien, Predikanten, slukades på en dag. Sen var jag bara tvungen att ha resten av de böcker i serien som fanns då. Egentligen vet jag inte om det är den bästa deckaren som har skrivits, men den fängslade mig och fick mig att falla pladask för genren.

Mia undrar också om vi har någon kall maträtt som favorit, jag tolkar det som att det ska vara något att äta till påsk. Det finns en himla smarrig förrätt som funkar i alla lägen, t ex före lammstek eller annan varmrätt som hör påsken till.

Tärna gravad lax, räkor, gröna ärtor eller avokado, isbergssallad och mango. Varva i ett glas. Pressa över limesaft och garnera med dill. Enkelt och fräscht.

På påskbordet vill jag ha varmrökt fisk, t ex lax eller röding, och mammas garnerade ägghalvor med räkor, ansjovis… Och vad det nu är hon lägger på. Goda är de i alla fall!

Trevlig helg! 🙂☀️

12 reaktioner till “Helgfrågan v. 12

  1. Jag har också gillat många av Läckbergs böcker, inte för att de är bäst utan för att jag tycker böckerna har en story man fastnar i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.