9789188447968_200x_hemmets-trygga-vra

Paret Mason arrangerar en fest och dottern Daisy klär ut sig till tusensköna. När kvällen är slut är Daisy borta och det ligger nära till hands att tro att någon har tagit henne. Men vem? Sharon Mason och hennes make Barry hävdar att de inte har någon aning, men under polisarbetets gång får vi en bild av en dysfunktionell familj med stora hemligheter. Sharon är självupptagen, svartsjuk och grälsjuk. Barry är otrogen och Daisy verkar den sista tiden innan försvinnandet ha haft problem både med humöret och sin prestation i skolan. Polisen ser allt fler tecken på att något inte står rätt till i familjen Mason, men det behöver inte nödvändigtvis innebära att de har mördat sin dotter. Tiden går och chansen att hitta Daisy vid liv rinner iväg…

Hemmets trygga vrå är den första boken i en deckarserie med Adam Fawley och hans utredningsteam i huvudrollen. Det är en brittisk polisroman i bästa anda, och även om läsaren ganska snart förstår att Fawley har privata problem som han grubblar över känns det uppfriskande att det inslaget inte tar överhand. Fokus ligger på Daisys försvinnande.

Cara Hunter har skapat en smart intrig med många oväntade vändningar. Gång på gång blir du som läsare lurad genom falska vittnesmål, felaktiga tidsangivelser och de inblandade parternas försök att skydda sig själva. Du inser snart att ingen är pålitlig. Tempot är högt och skildringarna träffsäkra. Det finns också något med Daisy Masons öde som berör på djupet. Cara Hunter använder sig av den rådande debatten på Twitter för att skildra den allmänna opinionen och fångar bilden av hur uppmärksammade rättsfall och polisutredningar numera har blivit en offentlig angelägenhet på ett annat sätt än tidigare. På Twitter och andra sociala medier kan den enskilda individen lufta sina åsikter, med följden av att ett mediedrev bildas. Människor som inte har en aning om vilka Sharon och Barry Mason är anser sig sitta inne med säkra bevis på deras skuld. Hemmets trygga vrå är en av vårens bästa deckare, en bok att sträckläsa.

Utgiven av: Louise Bäckelin förlag, 2018. I översättning av: Jan Risheden.

Finns hos Bokus och Adlibris

Betyg 4+ av 5

 

10 reaktioner till “Hemmets trygga vrå av Cara Hunter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.