Helgen närmar sig och Mias bokhörna undrar hur vi hanterar mejl från författare som kontaktar oss bokbloggare med ett erbjudande om recensionsexemplar/ läsexemplar av deras bok.

Precis som Mia skriver är det inte alltid tiden räcker till. Om jag tackar nej är det av den anledningen, eller för att boken inte lockar mig. Jag menar inte att det behöver vara fel på boken, men ingen kan vara intresserad av allt som trycks. När tiden är knapp och jag känner att det inte är en bok som jag kan göra rättvisa, varken i positiv eller negativ bemärkelse, då tackar jag nej och förklarar detta. Någon blir säkert besviken ibland, men många tycker också det är en schysst inställning att inte bara tacka ja för att få en bok. Det gynnar både dem och mig om jag faktiskt är intresserad av att läsa den.

Det finns ju massor av böcker som jag är väldigt sugen på att läsa, kommer det då ett mejl med erbjudande om recensionsexemplar blir jag såklart väldigt glad. Det är roligt om en författare jag har läst och gillar vill att jag ska läsa deras nya bok. Då blir man glad!

Mia frågar också vad vi läser just nu. Jag håller som alltid på med flera olika, den som läses mest aktivt just nu är En sista söndag av Julie Parsons.

17 reaktioner till “Helgfrågan v. 8

  1. Nu kände jag att det nästan blev överflödigt för mig att svara något på min egen blogg, för jag resonerar EXAKT så som du gör 🙂 Kan lika gärna kopiera ditt svar!

  2. Det är väldigt smickrande att bli erbjuden recensionsexemplar, men så länge som läsningen är något man gör utan ersättning måste jag vara nyfiken på och verkligen vilja läsa boken, annars tackar jag artigt nej.

  3. Nej, det går ju inte att tacka ja till att recensera bara för att få en bok. Jag måste erkänna att jag känner mig mycket friare i mitt läsande nu när jag köper de böcker jag vill ha.

  4. Nej alla kan inte vara intresserade av allt. Gillar verkligen att få förfrågan först så man har en chans att tacka nej om boken inte alls passar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.