veckans topplista

Det är mycket sport just nu, OS, sportlovsveckor, snart dags för Vasaloppet… Därför ska vi den här veckan fokusera på sport i litteraturen, och jag inser att detta kan bli knepigt. Kör det ihop sig går det självklart bra att lista böcker som passar att läsa medan man kollar vinter-OS med ett halvt öga på TV. För vad gör man inte i en nödsituation?

Min lista består av böcker jag skulle kunna tänka mig att läsa, trots att sport egentligen är ganska långt utanför min bekvämlighetszon.

  1. Vad passar väl bättre än att rivstarta listan med guldmedaljören Charlotte Kallas bok Charlotte Kalla – styrka, teknik och pannben. Högaktuell och även jag som inte kan anklagas för att vara någon skiddrottning känner att jag skulle kunna läsa enbart för att det är Kalla.
  2. I Björnstad av Fredrik Backman handlar mycket om det lokala hockeylaget. Om jag är sist på bollen som inte har läst? Troligen.
  3. Storsäljaren om Zlatan gick väl knappast någon förbi häromåret, men jag har inte läst den.
  4. Olga Rönnberg är en superkvinna, hon både äter rätt och tränar rätt. Kanske borde jag läsa hennes träningsbok och ta del av denna visdom?
  5. En hastig sökning på Google visar att det finns mängder av biografier över idrottsprofiler. Kanske en bok om fotbollsguden Ronaldo kan vara något?

25 reaktioner till “Veckans topplista v. 8 – sport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.