Helgfrågan idag handlar om följande:

Vad tycker du om att fler lägger recensioner på Instagram, vilket föredrar du?
Motivera.
Bonusfråga: Hur ser dina torsdagskvällar ut?

Jag tycker personligen att det är trevligt att kunna läsa en lite längre och utförligare recension med en analys där den som skriver motiverar vad som är bra, dåligt, fängslande etcetera och varför det är så. Det är svårt att få med så mycket på Instagram, och jag föredrar därför oftast att läsa recensioner på bloggar. Däremot tycker jag det är trevligt med boktips på Instagram, vilket inte är samma sak som en recension. Då kan det vara lite kortare och kan räcka med att berätta lite om boken i korthet. En trevlig bild är också kul, den får gärna vara inspirerande. Med det menar jag inte att den måste vara stylad eller tillkrånglad, men gärna något som är tilltalande. T ex en god kopp kaffe med något smaskigt tillbehör och en intressant bok, en bild som får dig att tänka att ”åh, där vill jag också sitta och läsa (den boken)”. Det är såklart olika vad man finner tilltalande, men vill man vara en influencer ska man lyfta boken lite extra med en bild som är trevlig eller kanske passar bokens innehåll. Jag fotar böcker på olika platser och med olika rekvisita för att jag tycker det blir lite roligare om inte alla mina bookstagrambilder blir helt lika. Sen finns det dagar när inget passar eller känns kul, och då blir det en bild på boken i fråga utan krusiduller. Men varför fota böcker alls, kanske någon tänker. Jo, för det är sådant bokmalar gör. Vi inte bara läser böcker. Vi sorterar, travar upp, listar, fotar och gullar lite med våra älskade böcker.

På torsdagkvällar kollar jag på Antikrundan så här års, äter något, tar en dusch eller lyxar med ett varmt bad. Sen läser jag väl lite innan ögonlocken slår igen.

Trevligt helg!

22 reaktioner till “Helgfrågan v.6

  1. Men hallo ser alla bokbloggare på Antikrundan, kanske ett litet ”måste”. Jag kan inte annat än hålla med, gillar bloggar och att läsa på dem, både recensioner och annat. Om man vill styla sitt Instagramfoto så gör man det. Min är ofta med en katt i vägen, känns det igen. PS. Det är vecka 6.

  2. Jag tycker det är kul att titta på fina foton men själv är jag en urusel fotograf och har inte ork, tålamod eller intresse nog för att ordna så mycket med foton utan det får bli som det blir… Recensioner föredrar jag att läsa på bloggar.

  3. Håller helt med dig angående Instagram! Och du har ju så fina bilder! Jag orkar aldrig hålla på och styla så.. Men glad att andra lägger ner tid så att jag får något fint att titta på 😉

  4. Jag föredrar att läsa recensioner på bloggar. Instagram är inte min grej. Jag gillar när personen som skriver har ansträngt sig för att få till en bra text och vill att läsaren ska få en upplevelse. Mina torsdagskvällar består också av Antikrundan. Sedan blir det mest läsning.

  5. Egentligen bryr jag mig inte så mycket om hur folk väljer att göra med recensioner på Instagram, det är ju så lätt att bara scrolla vidare. Det jag däremot förvånas väldigt mycket över gäller inte böcker utan djur. Hur kan ett konto med enbart bilder på en och samma hund, alternativt katt, i olika situationer locka så enormt många följare?? På Instagramkonton med böcker skiljer sig ju böckerna åt, men på dessa djurkonton är det ju samma hund/katt hela tiden, ledsnar man inte på att följa ett sådant konto?? Litet off topic på fredagseftermiddagen 😉 Ha en riktigt fin och solig helg!

  6. Antikrundan är ett måste så här års. Jag gillar också boktips på Instagram men jag följer egentligen bara personer som skriver om ungdomsböcker och de har inga bloggar. Då blir det som det blir. De andra jag följer har inget med böcker att göra. Det är bak och det passar verkligen Instagram för. Bullbilder är underskattade.

  7. Är så passé så jag har boktips och bokbilder på bloggen, har ju liksom varken smartphone eller Instagram, och inte vill jag ha det heller, så det är helt okej! 🙂

  8. Jag tillhör också dem som föredrar att läsa bokrecensioner på bloggar. Då läser jag nämligen via datorn. När jag kollar Instagram gör jag det vanligen via mobilen och då pallar jag inte att läsa långa texter. Instagram är för övrigt en foto-app – tycker jag. Sen använder ju folk den som den vill.
    Torsdagskvällarna är heliga – Antikrundan ses här också när det är säsong! 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.