9789100173357_200x_kidnapparen

Nora Roberts är tillbaka med ännu en spänningsroman, och som alltid är det kvinnorna som står i fokus. Bodine driver en ranch i Montana, och även flera släktingar och familjemedlemmar deltar i arbetet. De driver en resort med bland annat events och ridlektioner. Nora Roberts beskriver Bodines liv som kvinnlig chef och företagare, men också livet på en hästgård och hur andra affärsidéer än själva jordbruket gör ranchen lönsam även i vår samtid. Kärleken ligger i luften på gården då även Bodines ungdomskärlek arbetar där.

En dag vänds dock tillvaron uppochned då Bodines moster Alice återvänder efter att ha varit försvunnen i många år. Hon hittas svårt medtagen vid en vägkant och det visar sig att hon har hållits fången av en okänd man, men till sist lyckats fly från fångenskapen. Alice rymde hemifrån för att slippa alla jämförelser med sin syster Maureen, men hennes frånvaro de senaste tjugofem åren har inte varit frivillig. Hon visar sig ha befunnit sig på närmare håll än familjen någonsin kunnat ana. Flera kvinnor har också hittats mördade i området under årens lopp, och frågan är om det är samma gärningsman som ligger bakom. Nora Roberts håller spänningen vid liv fram till sista sidan.

Trots en viss likhet, och därmed oundviklig förutsägbarhet, mellan alla böcker Nora Roberts skrivit fortsätter hon att leverera spännande läsning som skildrar kvinnors liv  i olika miljöer runt om i USA. Just platserna är något Roberts är mycket skicklig på att beskriva, och det är alltid lätt att skapa sig en bild av miljön där boken utspelar sig. Kidnapparen har det man kan förvänta sig av en underhållande spänningsroman: dramatik, några romanser och en spännande intrig som håller samman berättelsen. Boken är ganska omfångsrik, och det är också en av dess svagheter. Den kunde ha kortats ned lite. Men trogna läsare som uppskattar Nora Roberts blir säkerligen glada över att årets spänningsroman räcker lite extra länge.

Utgiven av: Albert Bonniers förlag, 2017. I översättning av: Camilla Jacobsson.

Finns hos Bokus och Adlibris

Betyg 3 av 5

2 reaktioner till “Kidnapparen av Nora Roberts

  1. Det var länge sen jag läste Nora Roberts. Ett tag läste jag alla hennes böcker. Men dom är ganska förutsägbara. Det är ju inte så att man vet hur det ska sluta. Nora är expert på att skriva romans och spänning och håller med dig att hon beskriver platser enastående. Tack för tipset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.