På Instagram finns en hyllvärmarutmaning som går ut på att läsa 12 stycken böcker ur bokhyllan som är mer än ett år gamla. Utmaningen arrangeras av Ciccis bokblogg. Jag vill samla alla utmaningar på ett ställe och därför skriva om den även här på bloggen. De böcker jag har valt är:

 • Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson
 • De gömda rummen av Care Santos
 • Tragedi på en lantkyrkogård av Maria Lang
 • Systrarna Tides sista sommar av Hannah Richell
 • Hägring 38 av Kjell Westö
 • Det är något som inte stämmer av Martina Haag
 • Huset vid sjön av Kate Morton
 • Toner i natten av Jojo Moyes
 • Där gryningen dröjer av Anna Lihammer
 • Istvillingar av S K Tremayne
 • Teodlarens hustru av Dinah Jefferies
 • Smultron, bröllop och döden av Kristina Appelqvist 

13 reaktioner till “Hyllvärmarutmaning 2018

 1. Där fanns en del böcker som även jag borde läsa snart 🙂 Har inte läst någon av dem, men både Haag och Morton har jag läst annan bok av, det var dock inget alls för mig.

 2. Jag gillade verkligen: Jag heter inte Miriam, Systrarna Tides sista sommar och Det är något som inte stämmer. Alla tre har varit på något års tio-i-topplista. Lihammers böcker har ibland fått vara med på topplistan.
  Jag har funderat på om jag ska utmana mig något i år och egentligen är det främst att beta av hyllvärmare, att åtminstone läsa fler hyllvärmare än jag köper böcker som blir olästa. Så jag får se om jag gör det på något mer organiserat sätt.

 3. Jag gillade Systrarna Tides! Den hade lite av allt, romantik, spänning, familjeintriger… Gillade också Richells tidigare bok ”Skuggan av ett år”.
  Roligt att vi också valt en samma hyllvärmare, Haags bok!

 4. Perfekt, jag har också tänkt beta av ett antal hyllvärmare. Och de jag inte finner tillräckligt intressanta tänker jag helt sonika rensa ut. Det börjar bli trångt i hyllorna (och högarna) hemma nämligen. Jag måste dock fundera lite på vilka böcker jag ska ha med. Eller så nöjer jag mig med att sätta antalet till tolv och så får jag se vilka det blir.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.