boktolva2018

Bild lånad av Bokföring enligt Monika 

Boktolvan är en till synes ganska enkel utmaning skapad av Enligt O. Den går ut på att under ett år läsa tolv nya författare, i mitt fall ett gäng jag har varit nyfiken på länge, från en bestämd lista. Jag har prövat på den här utmaningen tidigare, men trots att jag ofta och gärna läser böcker av författare jag inte är bekant med sedan tidigare så hade jag svårt för att pricka dem på listan. Jag har valt femton namn för att ha lite svängrum.

 • Margaret Atwood
 • Amos Oz
 • Sarah Hilary
 • Anna Ihrén
 • Alex Schulman
 • Flynn Berry
 • Paula Hawkins
 • Helena Thorfinn
 • Kjell Westö
 • Louise Boije af Gennäs
 • Kelly Rimmer
 • Marie Hermanson
 • Karin Slaughter
 • Pascal Engman
 • Sigrid Combüchen

10 reaktioner till “Boktolva 2018

 1. Den enda författaren på din lista som jag läst är Karin Slaughter. Har precis avslutat en av hennes böcker. Jag har läst alla hennes och varenda en är jättebra. Ser fram emot att läsa din kommentar. Gott nytt år!

 2. Karin Slaughter tror jag nog att du kan gilla. Marie Hermanson och Paula Hawkins har jag också läst och gillat. Margaret Atwood väljer jag att tro att jag har läst fel bok av för den jag läste var inget vidare 🙂 Tror att hennes trilogi om Oryx och Crake och även Handmaid’s tale är mycket bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.