9789188545114_200x_sjusiffrigt

Tre kvinnor som är i desperat behov av pengar. Lösningen blir att kidnappa en rik företagares son, men brottet spårar ur och en av dem knivhugger honom så allvarligt att de tvingas skjutsa honom till en akutmottagning för att rädda hans liv. Situationen blir spänd när de nu måste försöka undvika att polisen avslöjar deras identitet. Det är bara början på en invecklas historia där det mest oväntade kan hända.

Handlingen i Sjusiffrigt tar avstamp i en komplicerad vänskap med tre mycket olika individer som hjärnan bakom brottet. Det är som upplagt för slitningar dem emellan, allra helst då saker inte går som planerat och åsikterna går isär om hur situationen bör hanteras. Deras offer är inte slumpmässigt val. Förutom att han förväntas kunna inbringa en stor summa pengar finns ett motiv fyllt av etik och moral. Kvinnorna har fått kännedom om familjens smutsiga affärer i låglöneländer och anser aktionen därmed berättigad.

Det är tre hämndens änglar vi får stifta bekantskap med i Anna Karolinas senaste fristående bok Sjusiffrigt. Det är en bok vars handling är svår att återge eftersom det är stor risk att avslöja för mycket. Boken bjuder på många vändningar och jag gillar Anna Karolinas sätt att skapa högt tempo och överraskningar. Hon bjuder på en berättelse som inte blir förutsägbar. Den är lättläst och spännande, men trots ett gott försök att ge djup åt berättelsen genom traumatiska händelser i det förflutna tycker jag att det inslaget kunde ha fått lite mer utrymme för att ge boken ytterligare lite djup. Anna Karolina har tidigare skrivit tre böcker, och jag ser fram emot fler framöver.

Utgiven av: Bookmark förlag, 2017. 

Finns hos Bokus och Adlibris

Betyg 4 av 5

2 reaktioner till “Sjusiffrigt av Anna Karolina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.