9789175037028_200x_mistlar-och-mord-fyra-julmysterier_pocket

Fyra korta julmysterier av deckardrottningen P. D. James presenteras i Mistlar och mord för första gången på svenska. Mord, ond bråd död eller naturliga dödsfall, det är inte alltid lätt att veta skillnaden till en början. P. D. James tar oss med ut på den engelska landsbygden och låter oss stifta bekantskap med giriga släktingar och blodfläckade arv. Boken är ganska lugn i sitt tempo, men passar den som uppskattar klassiska pusseldeckare skrivna i gammal god engelsk tradition.

Betyg 3 av 5

9789175036519_200x_en-rod-liten-fagel-i-juletid_pocket

 

En röd liten fågel i juletid av Fannie Flagg är en charmig feelgoodberättelse om Oswald Campbell som får en dålig prognos av sin läkare hemma i Chicago. Hans tid är utmätt, men en flytt till varmare klimat borde kunna förbättra hans sista tid något. Han reser till en liten ort i Alabama, där traktens änkor och ungmör genast påbörjar en granskning av Campbells potential som äkta man. I Lost River träffar Oswald många färgstarka karaktärer varav en röd liten kardinalfågel och en handikappad flicka är de mest framträdande. Julen är en tid för mirakel, och livet tar en vändning Oswald aldrig hade trott. En charmig och värmande berättelse som passar hela julhelgen.

Betyg 3 av 5

5 reaktioner till “Julböcker x 2

  1. Å, jag blev så glad för Fannie Flagg-boken i ditt hemliga bokpaket! Det var ju hon som skrev Stekta gröna tomater. Det känns riktigt bra att detta är en feelgodbok, jag behöver ett antal såna efter att ha läst ganska tung litteratur i december. TACK! 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.