Lottens bokblogg har tagit fram en julenkät, och det kan vara så att även jag gjort den tidigare (högst troligen), men det är inget som hindrar ifrån att göra en ny version anno 2017.

Red_Christmas_Background_with_Christmas_Balls (2).jpg

Finns det någon speciell bok du önskar dig? Eller är du en sådan person som har en lång lista på böcker? Vilken står i så fall överst på listan? Och i vilket format önskar du få boken?

Listan tar väl aldrig riktigt slut, den fylls ständigt på med nya. Jag har dock inte önskat mig några böcker i julklapp eftersom jag har så många att läsa ändå, men om någon skulle vilja förära mig ett presentkort så jag kan shoppa loss efter jul när det börjar komma nya titlar igen skulle det såklart vara toppen!

Finns det något annat bok/läsrelaterat som du önskar dig?

Det gör det faktiskt inte. Men typiska julklappar som varma myssockor och chokladpraliner fungerar ändå utmärkt att bruka under läsningens gång.

Nu är det här innan jul och man vet ju aldrig vem som läser bloggen – men finns det någon bok du kommer att ge bort i år? Eller finns det någon du skulle vilja tipsa om?

Till alla som inte är klara med årets klappar vill jag tipsa lite extra om Annabelle av Lina Bengtsdotter, Höstdåd av Anders de la Motte och Husdjuret av Camilla Grebe.

Har du planerat din julläsning, eller får det bli som det kommer?

Jag har planerat lite löst, men med utrymme för ändringar. Någon julbok, någon deckare och några böcker att läsa för recensioner. Mest hoppas jag att min läslust som just nu är på topp håller i sig så kanske jag hinner med en hel del.

Det sägs att julen inte bara innebär läsande (vem sprider sådana rykten?) – vilken jultradition är viktigast för dig? Eller är det skönast att inte följa några traditioner alls?

Vilket konstigt rykte, jag förstår ingenting av det… Julen är ju en enda stor tradition i sig och jag gillar många av momenten. Steka köttbullar och göra julgodis, ta in granen, och själva julen blir oftast ganska lugn med utrymme för läsning, avkoppling och långpromenader. Men var är snön? Jag vill ha sol och åtminstone lite frost, men det ser ut att bli dåligt med den saken där jag bor.

Knäck, kola, ischoklad, mintkyssar, skumtomtar… – är det något julgodis som du inte kan motstå?

Choklad och nötter… Mamma brukar göra klassiska chokladkarameller, sådana man kan köpa på marknader t ex, och så brukar vi baka nötkakor. I år ska jag testa ett nytt recept på chokladfudge med valnötter. Ingen kola eller knäck dock, jag har fått nog av tandläkarbesök!

Har ni gran eller skippar ni det? Plast eller äkta vara?

Riktig gran, med härligt vassa barr. Utsedd sedan länge och huggen direkt i skogen. Någon påstod att man kunde ha en plastgran och sedan köpa doftsprej på burk som luktade granbarr. Hm. Kan vara bland det dummaste jag har hört.

Finns det något som du gärna gör under julen som du ser extra mycket fram mot?

Jag älskar julen i sin helhet. Men jag tycker också att man ska komma ihåg vad det handlar om från början, och tillåta sig att känna lite gammeldags julefrid. Behöver inte vara religiöst på något vis, bara just friden. Det finns revbensspjäll och skinka att köpa färdiga om man inte hinner eller orkar. Så jag tycker man kan ta ett djupt andetag och hålla fast vid de traditioner som känns roliga och även tillåta sig att bara ta det lite lugnt. En stund i alla fall…

5 reaktioner till “Lottens julenkät anno 2017

  1. Presentkort och chokladpraliner låter bra 🙂 Vi har faktiskt snö kvar på marken trots en del plusgrader. Men det skulle visst regna på lördag…
    Kul att du gjorde enkäten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.