9789174619331_200x_tysta-rop

Kim Stone är kommissarie vid polisen i Birmingham. Hon leder sitt team efter eget tycke, och det är inte alltid lätt för hennes medarbetare att hinna med i svängarna. Hon är impulsiv, otålig och en smula självupptagen – men hon är en effektiv mordutredare. När en kvinna hittas död i sitt badkar är det bara det första i en serie av mord, och alla offren har anknytning till ett och samma barnhem. Utgrävningar i området runt omkring där institutionen låg avslöjar snart grunda gravar med mänskliga benrester. Här vilar försvunna tonårsflickor som samhället valde att glömma, och som ingen saknat. Kim Stone är fast besluten att hitta mördaren, inte minst eftersom hon själv har ett förflutet som barnhemsbarn och fosterhemsplacerad.

Tysta rop är den första delen i en ny brittisk kriminalserie med den friska fläkten Kim Stone i huvudrollen. Hon flyger fram på sin motorcykel genom det engelska landskapet med sin inspektör Bryant någonstans tätt efter, och ser till att få saker gjorda. Att följa polismaktens reglemente däremot är inte hennes starka sida. Jargonen i polishuset är sarkastisk och medryckande skildrad. Berättelsen tar oss med från de fattigaste kvarteren till de finaste salongerna, och en sak har alla inblandade gemensamt: de vill inte prata om det som hände på barnhemmet för länge sedan. Boken är händelserik, väldigt spännande och lättläst, en riktig bladvändare som passar perfekt för den som gillar brittiska kriminalserier. Angela Marsons skildrar mörkret, ondskan och polisarbetet på ett fängslande sätt. En ny favoritförfattare som jag hoppas få läsa mera av framöver!

Utgiven av: Lind & Co, 2017. I översättning av: Lena Kamhed. 

Finns hos Bokus och Adlibris

Betyg 4+ av 5

4 reaktioner till “Tysta rop av Angela Marsons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.