Krimspelet är ett av spelen i serien Spela mera! från Nicotext och är ett sällskapsspel som passar perfekt för alla deckarnördar. Här ryms frågor om böcker, film och tv-serier – såväl klassiker som helt nya.

Spelet kräver minst två spelare och lämpar sig för den som är 15 år och uppåt och kan sina kriminalserier. Sällskapet bestämmer själva vem som är mest kriminell, och den får också börja. Frågan läses upp av den som är näst på tur, och sedan kommer även en följdfråga. Rätt svar ger poäng, och så fortsätter man medsols. Fullständiga regler medföljer spelet. Först till 15 poäng vinner, och spelet tar 20-30 minuter eller mer, beroende på hur många deltagare man är.

Krimspelet bjuder på många frågor om karaktärer och serier, och jag är imponerad av bredden. Oavsett vilken typ eller genre bland deckare man föredrar så kommer det en fråga för alla. Det känns också roligt att kunna få nytta av alla de kunskaper man som deckarfantast samlar på sig i tv-soffan eller med näsan i en bok. Sherlock Holmes, Beck, Leif GW Persson och högaktuella författare som Sofie Sarenbrant och Emelie Schepp är exempel på författare och karaktärer som frågorna handlar om. Ibland finns det svarsalternativ vilket gör det hela lite enklare. Sammantaget tycker jag att Krimspelet är ett underhållande sällskapsspel. Enkla regler och ett smidigt format gör att det känns trevligt och lättsamt, något man kan roa sig med en vanlig vardagkväll, när hela familjen är samlad eller kanske som underhållning till fördrinken på festen.

Spelet kommer från Nicotext och finns att köpa hos Akademibokhandeln.

TÄVLING: Ni som följer mig på Instagram, kika in där för chansen att vinna ett eget exemplar av spelet!

4 reaktioner till “Krimspelet – 400 fängslande frågor och svar om deckare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.