Det har varit fullt ös, så jag har missat Helgfrågan hos Mias bokhörna i ett par veckor. Åter till ordningen, och idag är frågan om vi har någon speciell julbok som är vår favorit.


Inte direkt. Jag vet inte om jag alls har läst någon julbok just för att det är jul tidigare. Förutom när jag var barn och läste Tontemaskinen med Petsson och Fin dus. Men i år har jag beställt hem de två böckerna nedan, och hoppas hinna läsa dem i december. 


Mia undrar också hur vi firar första advent. Traditionen är att ljusstaken i mässing ska vara putsad, klädd med mossa och så tänder jag liksom de flesta andra första ljuset. Jag brukar också ha fått fram det mesta av mitt julpynt så det endast återstår att ta in granen lagom till julafton, på så sätt kan man ha det lite lugnare på den fronten i december och kanske unna sig lite extra tid att mysa. Baka julkakor och lussekatter har jag också börjat med, mest för att jag fyller år i början av december och då bakar jag till dess, sen finns det kakor kvar i frysen till jul. Stressigt nu, praktiskt senare.

Önskar er alla en för första advent! ❤️ 

17 reaktioner till “Helgfrågan v. 48

  1. Mysigt med Tomtemaskinen. Den såg jag som julkalender och läste även boken för våra tjejer när de var små. Kan man annat än älska Sven Nordqvists illustrationer 🙂 Mistlar och mord gav tjejerna till sina mentorer/klassföreståndare i julklapp förra året. Jag borde ha köpt en till mig själv också 😉 Ha en fin adventshelg!

  2. jag brukar köpa någon julig bok varje år, men det är inte säkert att jag läser den. Synd att En röd liten fågel i juletid inte finns att köpa längre. den är så söt

  3. Fannie Flaggs bok är jättefin, en favorit som f.ö. blev mitt svar på helgfrågan denna gång. Väldigt bra att den går att få tag på igen nu då den givits ut på nytt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.