Ikväll har årets Augustgala gått av stapeln och under ceremonin tillkännagavs årets pristagare. I den skönlitterära kategorin blev vinnaren De kommer att drunkna i sina mödrars tårar av Johannes Anyuru. I den facklitterära kategorin belönades Ett jävla solsken av Fatima Bremmer. Vinnaren i barn- och ungdomskategorin blev Fågeln i mig flyger vart den vill av Sara Lundberg. Under galan tilldelades också Saga Miketinac Lilla Augustpriset för sin novell Den röda cykeln. Stort grattis till alla pristagarna!

5 reaktioner till “Årets vinnare av Augustpriset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.