Svenska deckarakademin har idag tillkännagivit att Husdjuret av Camilla Grebe är årets bästa svenska deckare. Den har jag ännu inte hunnit läsa, men oj vad jag ser fram emot det nu. Kåda av Ane Riel belönas med årets pris för bästa översatta deckare, mycket välförtjänt då det är en ovanlig och gripande berättelse. Akademin prisar också 1793 av Niklas Natt och Dag som årets bästa deckardebut, och även här känns utmärkelsen välförtjänt då det är en fantastiskt välskriven bok med språk och miljöbeskrivningar utöver det vanliga. Jag saknar dock Annabelle av Lina Bengtsdotter bland Akademins titlar, men den återfanns på första plats när Lotta Olsson i DN listar sin trettio bästa deckare denna helg. Jag konstaterar att det har varit ett fantastiskt deckarår hittills och återkommer med mina favoriter närmare årsskiftet. Stort grattis till dagens vinnare!

En reaktion till “De blev årets bästa deckare 2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.