Adele och hennes syskon har vuxit upp i tryggaste tänkbara familj, men på ettårsdagen av moderns död avslöjas en hemlighet som förändrar allt. Adele är förvisso fyrtio år gammal, men att hela hennes liv baserat sig på just hemligheter skakar henne i grunden. Hon jobbar som bagare och konditor, vilket alltid har väckt hennes mammas förtret eftersom hon inte ansåg det vara ett tillräckligt ambitiöst karriärval.  Tänk om hon hade vetat att den tvillingsyster till Adele som hon lämnade bort valde att bli pilot med hela världen som arbetsplats! På årsdagen av moderns bortgång står plötsligt Phoebe på familjens tröskel, en okänd syster de aldrig vetet något om.

Min mammas hemlighet är en klassisk släktsaga om familjehemligheter och relationer. Tillsammans med systrarna Phoebe och Adele får vi följa berättelsen om deras ursprung, men också berättelsen om deras mors liv under sent 50-tal och hur hon tvingades göra svåra val. Boken är Nikola Scotts debut, men hon har erfarenhet från förlagsvärlden sedan tidigare vilket märks i sättet att hantera språk och intrig. Berättelsen ger feelgoodkänsla och är på samma gång både lättsam och allvarstyngd. Författaren fångar karaktärerna väl, och skildrar deras känslor och beteenden på ett fint sätt. Även om berättelsen fängslar kan jag dock känna att den kanske är en liten aning förutsägbar. Nikola Scott bjuder dock på en lovande debut som passar alla som uppskattar Kate Morton och Lucy Dillon perfekt. 

Utgiven av: Historiska Media, 2017. I översättning av: Ingmar Wennerberg.

Köp hos Bokus och Adlibris 

Betyg 4 av 5

En reaktion till “Min mammas hemlighet av Nikola Scott 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.