Idag undrar Mias bokhörna om vi läser böcker på något annat språk än svenska. Bonusfrågan är hur många böcker vi tror/hoppas hinna läsa ut till nästa veckas omgång av frågan, dvs till torsdag.

FotoFlexer_Photo4.jpg

Jag läser på svenska och engelska. Jag kan även lite spanska, men inte på långa vägar tillräckligt för att läsa sammanhängande texter trots att jag läste språket fyra år i skolan. Vår fröken var mest inne på att lära oss böja verben rätt i alla dess komplicerade former, vad man nu ska med det till om man ändå inte kan sätta dem i sitt rätta sammanhang…

Hur många böcker jag hinner läsa ut till på torsdag, det beror såklart på om de redan är påbörjade eller ej. Tre stycken känns överkomligt med tanke på att den jag läser just nu, Djävulsdoften av Mons Kallentoft, går supersnabbt.

Ha en fin helg!

13 reaktioner till “Helgfrågan v.43

 1. Jag läser både på svenska och engelska. Finns författare jag gillar som inte översätts till svenska. Till torsdag hinner jag läsa ut boken jag håller på med och läsa en till.
  Trevlig helg!
  Anneli

 2. det händer ganska ofta att alla böcker av en författare en gillar inte finns översatta till svenska och då är ju valet ganska lätt. verben är onekligen lite viktiga i ett språk liksom hela de övriga grammatiken

 3. Det var nycket grammatik när jag lärde mig tyska, ibland nästan bara det och inte mycket textläsning eller dialog, det tog nog lite död på lusten att lära mig tyska. Men det var länge sen, hoppas det är annorlunda idag….

 4. Läser inte böcker på engelska alls numera, blev mer när man var yngre. Finns ju förstås texter ändå man läser som gör att man håller språket vid liv, utan att det just behöver handla om böcker. 🙂

 5. Tror att de flesta språk lärs ut via verb och annan grammatik. Det känns förödande för kommunikationen ibland. Visst bra att säga rätt, men att säga något är viktigast.

 6. Jag försöker att läsa nu och då på engelska bara för att hålla språket vid liv. Jag läste tyska på högstadiet och det var i princip bara grammatik kändes det som så jag skulle nog ha väldigt svårt för att läsa på det nu.

  1. Har hört många som gjort slut. Kan förstå det, för det var nära här också ett tag. Tycker de senare böckerna har varit bättre än de tidiga. Om det räcker för att du ska göra ett nytt försök vet jag ej 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.