9789176459171_200x_poppy-pym-och-faraos-forbannelse

Poppy kommer från en minst sagt ovanlig familj, när hon var liten lämnades hon nämligen bort till ett cirkussällskap. Där har hon vuxit upp, men trots att Poppy är expert på att slå volter och att svinga sig i trapetser måste hon gå i skolan som alla andra. Hon blir skickad till en engelsk internatskola för att lära sig räkna, läsa och en hel massa annat.

Internatskolan är en skum plats, ingenting liknar livet på cirkusen. Poppy tvingas följa en massa regler vilket hon inte är van vid. Hon oroar sig först för att hon inte ska få några vänner, men det löser sig och hon får snart två riktiga kompisar. Alla är inte snälla, men då säger Poppy ifrån på skarpen.

Skolan har fått i uppdrag att ställa ut en berömd samling av föremål från faraonernas Egypten innan sakerna hamnar på museum. Samtidigt som prylarna packas upp händer en massa konstiga saker, och när Poppy och hennes vänner får höra om den ökända förbannelse som vilar över en juvelprydd brosch som finns i samlingen blir de övertygade om att den drabbat skolan och dem alla. Trots det verkar någon vilja lägga vantarna på den fina rubinen som pryder broschen. Poppy och kompisarna måste försöka avslöja vad som pågår.

Poppy Pym är en tjej som på många vis påminner lite om Pippi Långstrump. Hon gör på sitt eget sätt, men det är viktigt att det är rättvist och att alla är snälla. Annars kanske Poppy skvallrar för lejontämjaren på cirkusen. Berättelsen är spännande och väldigt rolig, författaren som heter Laura Wood har skapat en charmig karaktär i Poppy. För hundra år sedan trodde många att det fanns förbannelser över faraonernas gravar eftersom några av dem som tog hem föremål från Egypten drabbades av otur. Det är inspirationen bakom den här boken. På svenska finns ytterligare en bok i serien, Poppy Pym och den förhäxade pjäsen. Böckerna passar den som är 9-12, eller att läsa tillsammans med en vuxen.

Utgiven av: Modernista, 2016. I översättning av: Lena Karlin. 

Köp hos Bokus eller Adlibris

Betyg 4 av 5

9789177016557_200x_poppy-pym-och-den-forhaxade-pjasen

2 reaktioner till “Poppy Pym och faraos förbannelse av Laura Wood

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.