Idag hade jag tänkt att topplistan skulle ta oss med till de aningen exotiska böcker som utspelar sig på platser vi inte läser om så ofta. Idag letar vi oss bort, mot det okända. Till främmande länder, under ytan eller ut i rymden – det blir spännande att se var vi landar. 

  1.  Min första bok den här veckan blir Öster om avgrunden av Thomas Engström som jag läste tidigare i höstas. Den var ovanlig på så vis att handlingen utspelade sig i Georgien. 
  2. Nästa resmål blir Thailand, för Tinna Lindbergs debut Förnedringen utspelar sig där. 
  3. Resan fortsätter i österled med spänningsromanen Fyra dagar i Kabul av Anna Tell. Spänningsroman som tar oss till Afghanistan. 
  4. En av sommarens starkaste romaner var Den tyska flickan av Armando Lucas Correa där vi gör en mellanlandning på Kuba. 
  5. Vi forsätter söder ut. I Små svarta lögner av Sharon Bolton utspelar sig nämligen berättelsen på ett vindpinat Falklandsöarna utanför Argentinas sydspets. 

En av de allra bästa sakerna med att läsa är just att det går att göra alla möjliga resor i tid och rum utan att lämna fåtöljen. Helt fritt från strapatser. 

28 reaktioner till “Veckans topplista v. 43

  1. Jag har inte läst någon av de, men Fyra dagar i Kabul är jag nyfiken på! Jag har knåpat på fem egna (så kul med sånna här listor, glad att jag hittade din blogg!), inlägget dyker upp på min blogg imorgon bitti!

  2. Det känns som att jag tänkt mycket fritt kring ämnet. Det kan bero på att jag färdigställer listan innan mer detaljerad info kommer. Hoppas det är helt ok. 🙂

    1. Det är självklart helt ok. Det är rubriken jag satt sedan tidigare som är ramen för temat. Det jag skriver i mitt inlägg är lite hur jag tänker, men det är jättekul att se andras tolkningar och bara för att jag väljer en variant behöver vi inte alla göra lika!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.