Minnesbäraren är första boken i en ny serie om kommissarie Stina Seger och hennes kollegor vid Göteborgspolisen. Likt många andra framgångsrika deckarserier är det en berättelse om en hel utredningsgrupp. Vi får följa Stina och hennes kollegor både i polisarbete och privatliv. Kamilla Oresvärd hittar en bra balans i sin berättelse mellan de båda sidorna av karaktärernas liv.

Den aktuella utredningen börjar med att ett par planerar att bygga om jordkällaren på tomten till ett växthus. Under arbetet hittar de ett inmurat människoskelett. Spåren leder bakåt i tiden till fastighetens tidigaste ägare, men också till ett gammalt mordfall. På en mentalvårdsanstalt sitter Didrik Mörck som dömts för att han mördat en ung flicka. När han rymmer upptäcker polisen oväntade kopplingar till skelettet i Örgryte. 

Kamilla Oresvärd har skrivit en klassisk svensk deckare, hantverket är bra och det känns som att serien har stor potential att utvecklas. Uppföljaren Jägaren finns redan ute i handeln. Det är en lättläst historia som berättas i ett högt tempo, och som motvikt till alls deckare som utspelar sig i Stockholm är det uppfriskande att handlingen förflyttar läsaren till Göteborg. Ibland lyser det igenom lite att det är författarens debut, men det är en mycket lovande sådan. Perfekt läsning för den som är på jakt efter en ny svensk deckarserie. 

Utgiven av: Bokfabriken, pocket, 2017. 

Finns hos Bokus och Adlibris 

Betyg 3+ av 5

2 reaktioner till “Minnesbäraren av Kamilla Oresvärd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.