Lördagen bjöd på en tur till Göteborg, ungefär tre timmar med bil enkel resa från där jag bor. Jag hade inte några planer på att åka på någon mässa i år, men så vann jag endagsbiljetter hos Bookmark förlag och tänkte att det var då tusan, nu måste jag ju åka! Väl där var det en spännande, omtumlande och intensiv upplevelse. Jag fick chansen att hälsa på många författare och andra som jobbar i bokbranschen. Emelie Schepp, Malin Persson Giolito och Jenny Rogneby för att nämna några. Fler kändisar siktades på håll, och Årets bok-vinnaren Alex Schulman höll på att springa rakt in i mig! Bilderna jag tog blev dock kanske inte direkt förstklassiga, det var en aning trångt… Många jag pratade med tyckte ändå att det var en lugn lördag sett till antalet besökare inne på mässan, troligen eftersom många valt bort lördagens besök med tanke på vad som pågick utanför. Avstängda gator, poliser över allt. När jag lämnade Svenska Mässan vid femtontiden var det stökigt, oroligheterna i samband med nazistdemonstrationen och motdemonstrationerna pågick några hundra meter från entrén. Det märktes även av inomhus på antalet säkerhetsvakter samt att ingången bevakades. Obehagligt och högst beklagligt.

För den som följer bokbranschen eller bokbloggarna har säkert bilderna från årets Bokmässa nästan svämmat över de senaste dagarna, så jag väljer därför att inte breda ut mig om mina personliga upplevelser ytterligare. Jag hade en toppendag, och rekommenderar verkligen alla att besöka kommande bokmässor, i alla fall någon gång. För mig känns det också som att detta kan bli en liten vitamininjektion och en inspirationskälla till mitt bloggande och läsande under hösten. Tack till alla som förgyllde dagen, och till alla jag tyvärr missade – hoppas vi ses en annan gång!

Mässhallen från ovan

 Jenny Rogneby pratade om nya boken om Leona och hur vi värderar våra medmänniskor. 

4 reaktioner till “En dag på Bokmässan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.