Mias bokhörna har drabbats av renoveringskaos vilket inkräktar på läsandet, så därför handlar veckans fråga om hur går det med läsningen/bloggandet? Som bonusfråga undrar Mia också hur helgens planer ser ut. 


Jo tack, just nu går det bra. Läslusten är närvarande och det flyter på. Men jag känner verkligen igen mig i att en massa saker har en tendens att dyka upp och splittra tankarna vid de sämsta tillfällen, just när man har riktigt många böcker som borde läsas bums. Hatten av för er som är strukturerade och bloggar i ur och skur, det gör inte jag, som ni säkert märkt. Ibland blir det tyst ett tag, när inspiration och relevanta inlägg saknas. Så bör det också få vara, eftersom vi alla har våra egna upplägg för vad som passar oss bäst. Det är inte roligt om det är ett måste som ska uppfyllas till varje pris, känner jag. Så därför blir det ibland luckor och blogglediga dagar. Då säger jag välkommen åter inom kort, och till dess hinner ni ju ett kapitel extra i pågående bok istället. 😉  Men jag tror det Mia menar är när viljan att läsa finns, men inte tiden. Det är lite frustrerande, som med allt annat som tvingas ta ett steg tillbaka eftersom dygnet är för kort. 

Vad jag ska göra i helgen undrar jag också. Har inte tänkt så långt… Har varit lite förkyld och nu har det satt sig i bihålorna, aj, så jag ska väl försöka kurera det och förhoppningsvis läsa en hel del. Påbörjat Pakten av Michelle Richmond, Slutet av sommaren av Anders de la Motte och De otrogna av Anders Norman. Ska väl försöka läsa ut dem utan att börja på någon ytterligare, hehe. Vi får se, det är många böcker som lockar just nu. Ha det gott allihopa! 

33 reaktioner till “Helgfrågan v. 35

 1. Inte kul med förkylningar som sitter i bihålorna :/ Hoppas du kryar på dig! 🙂 Min lästid finns däremot är inte läslusten på topp, tror jag skulle behöva plocka en bok jag vill läsa NU för att peppa mig lite 🙂

 2. Jag trodde först att Anders de la Mottes nya bok kommit ut redan, den kommer att bli en till i traven med böcker som skall läsas. Men slalomläsning? Jag vet att ni är flera som klarar det, men själv skulle jag komma ur stämningen direkt. En i taget är det för mig 😉

  1. Egentligen är det bättre med en i taget. Möjligen att man kan ha en fackbok och en skönlitterär på g samtidigt. Ändå är jag duktig på att råka börja i flera samtidigt… Den jag läser är den förra av Anders de la Motte som just blivit pocket. Tack 💜

 3. Håller med dig om att det inte blir kul om bloggandet blir ett måste, och det är ju det fina med kråksången – vi bestämmer ju själva och gör det vi mår bra av! Krya på dig!

 4. Fy, ligger på soffan då jag sjukskrev mig idag pga just förkylning. Är sååå trött i kropp och knopp.
  Läsa är det enda jag orkar göra 🙂

 5. Visst är det skönt att kunna läsa och göra lite som man vill. Jag är också sporadiskt närvarande på min blogg och är nöjd med det.

 6. Krya på dig! Jag slalomläser också lite till och från. Just nu läser jag Utvandrarna som jag tar god tid på mig och sen blir det blandade böcker bredvid. Bloggar gör jag när tiden och viljan/lusten finns samtidigt!

 7. Verkar som en sund inställning i tankarna kring bokbloggandet. 🙂 Förkylningstider nu verkligen, men så är det väl varje höst vid väderomslag och skolstart. 😉
  Krya på dig!

  1. Precis, man ska göra det som man känner för själv. Är det roligt och inspirationen finns är det bara att köra på. Vill helst också lägga upp något dagligen, men tycker inte att det finns anledning att se det som ett måste, i perioder blir det så, ibland blir det lite mindre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.