Helg igen, har inte alls hittat vardagsrytmen efter sommaren än. Men idag lär det vara fredag har jag hört. Hos Mias bokhörna handlar frågan om bästa bok som blivit tv-serie och/eller film. 

Jag tycker det har gjorts många bra filmatiseringar av klassiker. T ex Bleak House av Charles Dickens var som tv-serie ruggigt spännande. Jag har även sett flera bra kostymdraman efter böcker av Jane Austen, t ex Emma och Förnuft och känsla. 

Favoriterna är dock helt klart tvavsnitten om Poirot av Agatha Christie. Är väldigt nyfiken på storfilmen Mordet på Orientexpressen som kommer i höst. Jag är annars inte någon vidare expert (läs noll koll) på film och serier, så det blir spännande att se vad för tips andra bokbloggare lämnar hos Mia denna vecka.

Trevlig helg allihopa 💜

24 reaktioner till “Helgfrågan v.34

  1. Mordet på Orientexpressen måste jag också se. Mitt problem är motsatt, jag gillar både böcker, film och teveserier, och en massa annat, så jag hinner ingenting lika mycket som jag skulle vilja 😮

      1. Jag vill ju hinna läsa myyycket mer! 😉 Och nu ligger det travar med böcker här hemma, som jag vill läsa omgående allihop. Men det blir nog bättre med vardag och rutiner igen, då läser jag mycket mer.

  2. Tycker både böcker och filmer travar upp sig framför mig … tiden räcker inte, helt klart. Tror att jag sett en gammal ”Mordet på Orientexpr” – med Peter Ustinov, va?

  3. Är också nyfiken på filmatiseringen av Mordet på Orientexpressen, läste boken för flera år sedan men det skulle vara kul att läsa om boken innan man ser filmen 🙂

  4. Agatha Christies böcker är bra och de filmatiseringar som jag har sett har jag gillat 😉 ser en hel del på tv-serier och film mellan varven men det blir inte så ofta både bok och film/tv-serie….

  5. Jag har sett den gamla filmen Mordet på Orientexpressen och den var ruggigt bra och en av ganska få filmer som jag minns slutet på 🙂

  6. Verkligen också dålig på det här med film och tv-serier, så dålig så jag undermedvetet missade ett ord i första frågan, kanske för att göra det hela enklare? 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.