Veckans topplista

Förra veckan handlade det om Frankrike, och det var jättekul att se alla era kreativa listor på det temat. Ny vecka, nytt ämne och denna gång är det Topp fem Svensk feelgood som gäller. Först nu inser jag att jag gjorde det väldigt svårt för mig själv med det temat, men hoppas på att få massor av inspiration kring ett ämne som kanske inte riktigt är mitt hemmaområde.

 1. Så sent som igår skrev jag om den förtjusande Manglade dukar och vikta servetter av Ewa Klingberg. En feelgoodbok helt i min smak, med historisk twist och allt.
 2. Jag har länge varit nyfiken på att läsa något av Christoffer Holst, nu i höst aktuell med Mindfullness för losers i pocket och nya boken För oss är natten ljus.
 3. Om man vill läsa feelgood inom deckargenren (ja, jag tycker att det finns en sådan underkategori, ni vet de där böckerna som är mer mysrys än blod) är Pastor Viveka och tanterna samt uppföljaren Pastor Viveka och hundraårsjubileet av Annette Haaland det givna valet.
 4. Ännu en författare som lockar men som jag ännu inte läst är Annika Estassy och hennes bok Alla dessa hemligheter.
 5. Åsa Hellberg har skrivit ett flertal feelgoodböcker. Den senaste var fristående, Gloria, och senare i höst kommer en fortsättning på serien om Sonja och hennes väninnor.

28 reaktioner till “Veckans topplista v. 33 – Svensk feelgood

  1. Haha, jag tänkte när jag satte temat att det här blir ju lätt. Sen kom jag på när jag skulle göra min lista att de flesta kända feelgoodförfattare som jag läst är INTE svenska… Hihi. 😉

 1. Några få tips kunde jag skrapa ihop, även om jag inser att det inte riktigt är min genre. Av dina har jag inte läst en endaste, men är lite sugen på Ewa Klingbergs. Får väl se hur det blir med det. Mina tips hittar du på bloggen.
  https://fantastiskaberatterlser.blogspot.se/2017/08/veckans-topplista-svensk-feelgood.html

  För övrig kul att du dragit igång denna lilla inläggsserie. Ska göra mitt bästa för att delta.

 2. Kastar in handduken denna vecka. Dels dålig på feelgood och dels började jobbet och då försvann liksom allt annat som inte var direkt relaterat till jobb, sömn, mat och barn. Men nästa vecka är jag med igen, då måste jobbchocken ha lagt sig 😉.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.