Veckans topplista

Den här veckan är temat för vår topp fem Frankrike. Under sommaren har flera bokbloggarkompisar varit ute och rest och delat med sig av en massa härliga bilder. En av dem är Annette (Just här Just nu) som varit i Frankrike, och därmed bidragit med inspiration till dagens lista. Det ska bli spännande att se hur temat tolkas, om ni väljer franska författare, romaner eller något annat. Min egen lista blir en liten blandning av olika franska favoriter och böcker som lockar just nu.

  1. Huset du älskade av Tatiana de Rosnay. En av mina främsta franska favoritförfattare, här med en riktigt fin bok som utspelar sig i 1800-talets Paris.
  2. En deckarserie som tillhör klassikerna är Georges Simenons böcker om Kommissarie Maigret. Under våren gick två avsnitt med kommissariens fall på tv, och Bokförlaget Atlantis har kommit med nyutgåvor. Har inte läst men måste definitivt göra det.
  3. I våras läste jag Anna Thulins bok Paris: En stads historia. En kortfattad bok om stadens historia som är ett måste för den som ska åka dit och turista.
  4. Den osynliga bron av Julie Orringer utspelar sig delvis i Paris strax före kriget och är också en riktig favorit. Fina miljöer, men också en oerhört sorglig berättelse!
  5. Högst upp i min hög med olästa pocketböcker ligger Den lilla bokhandeln i Paris av Nina George. Har hört mycket gott om den boken och hoppas att den kommer förflytta mig till Frankrike på ett angenämt sätt.

I det här sammanhanget måste jag också nämna Bokförlaget Sekwa. Ett säkert kort när det gäller utgivning av franska pärlor på svenska. För den som är intresserad av att kanske hitta nya eller läsa fler franska böcker rekommenderar jag en titt på deras utgivning.

fransk_flagga_hjartformat_klistermarke-r80394142cce945c2a9c4810abab3ec66_v9w0n_8byvr_324

Jättekul att det var så många som lade en länk till sin egen lista i kommentarerna förra veckan! Blir ju så mycket lättare att klicka runt och kolla in alla boktips då, så det får ni gärna göra även fortsättningsvis. 🙂

28 reaktioner till “Veckans topplista v.32 – Frankrike

  1. Roligt att ha en lista över böcker från andra länder! Just Frankrike verkar ha många intressanta författare, och det har jag upptäckt tack vare Sekwa förlag (tyvärr inte läst än men det ska jag definitivt göra!)

    /Sandra på Bokkoll.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.