Helgfrågan hos Mias bokhörna,  vart tog den här veckan vägen??? 

Finns det någon bok du sett på bloggar eller Instagram på sista tiden som du blivit nyfiken på?

Bonusfråga: Har du någon ägodel som du håller extra kärt?


O ja, på den första frågan. Det dräller av fina böcker på Instagram. Ett litet liv av Hanya Yanagihara har cirkulerat och lovprisats hela sommaren, vilket gett upphov till ett mycket starkt habegär. Det är den jag först kommer att tänka på. 

Mia håller också en liten utlottning av Och blomstren dö av Rebecka Edgren Aldén. Kika in om ni vill tävla. Det vill jag, för den boken är jag väldigt sugen på att läsa. 

Det senare: visst finns det saker som bär på en massa minnen som därför är betydelsefulla. Det är just nu en väldigt jobbig period i livet eftersom min morfar är väldigt dålig. Kroppen håller på att ge upp vilket inte är så konstigt när man är 94 år, men likväl är det ledsamt att se hur tiden och orken rinner ut. Det är ju han som har lärt mig läsa deckare! Han har alltid varit konstnärlig och målat och snidat, och jag har både tavlor och figurer som han har gjort. Vårdar dem ömt redan nu, men det kommer en dag när minnena är allt som finns kvar och då kommer de att betyda ännu mer. 

Kunde ha svarat min katt också, men som ni alla vet, har man katt är man inte ägare utan ägd. 😉 

Trevlig helg allihop! ❤️ 

17 reaktioner till “Helgfrågan v. 31

 1. Ett litet liv vill jag läsa också men den kommer kanske på rea elller något.
  Ålder spelar ingen roll man saknar alltid de sina ändå, min far blev 90 och mor 87 men jag saknat dem förfärligt. Min pappa frågade jag alltid till råds.

 2. Förstår att sakerna din morfar har gjort är betydelsefulla! ❤ Jag har en porslinshöna som jag fått ta från mormor och morfars gamla lägenhet. I den brukade morfar alltid gömma kinderägg när jag kom dit så den har många fina minnen knutna till sig 🙂

 3. Det finns så mycket böcker en är och blir nyfiken på, Ett litet liv är jag också nyfiken på men tjockleken drar jag mig lite för…

 4. Ett litet liv hade jag ju kunnat svara!
  Tråkigt med din morfar. Tänk att man kan koppla ihop läsande/böcker så starkt med en person, det är ändå fint på något sätt. För mig är det pappa, och det är fortfarande några av de finaste minnen jag har av honom (han dog för sex år sedan) – böckerna och läsandet.

 5. Den boken vill jag också läsa, men jag måste nog inse att jag inte kommer att hinna i höst i alla fall. Tråkigt med din morfar, jag vet ju att han var dålig tidigare också. Vissa personer står en närmare än andra, och så var det med min farmor. Hon gick bort för fjorton år sedan och jag saknar henne fortfarande och önskar att hon fanns här. Jag har en hel del saker som hon skapat, de sakerna är jag väldigt rädd om. Kram ♥

 6. Så sant, katten äger en. 🙂 Som servicepersonal liksom. Men dom vet verkligen att visa uppskattning om man sköter sin uppgift. 😉

 7. håller just på att läsa Ett litet liv. sorgligt när ens mor- och farföräldrar går ur tiden. jag har min morfars böcker. och Lyrikvännen som vi delade en prenumeration på. morfar skrev också

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.