Så har ännu en månad gått, och det började segt när det gällde läsningen. Första tio-tolv dagarna läste jag knappt en enda sida. Men, sen blev det full fart och totalt läste jag ut tolv böcker, företrädesvis under månadens andra halva.

Juli

 1. Annabelle – Lina Bengtsdotter Betyg 5 av 5
 2. En osynlig – Pontus Ljunghill Betyg 3 av 5
 3. I morgon kommer jag att sakna dig – Heine Bakkeid Betyg 3 av 5
 4. Kolibri – Kati Hiekkapelto Betyg 4 av 5
 5. De vackra döda – Belinda Bauer Betyg 5 av 5
 6. Målarens musa – Lisa Strømme Betyg 3 av 5
 7. Den tunna blå linjen – Christoffer Carlsson Betyg 4 av 5
 8. Andras döttrar – Amy Gentry Betyg 4 av 5
 9. Trasdockan – Daniel Cole Betyg 3 av 5
 10. Sekten som återuppstod – Mariette Lindstein Betyg 4 av 5
 11. Sektens barn – Mariette Lindstein Betyg 4 av 5
 12. Manglade dukar och vikta servetter – Ewa Klingberg Betyg 4 av 5

Månadens bästa: Annabelle, tätt följd av De vackra döda. Två fullpoängare.

Månandens roman: Manglade dukar och vikta servetter. Riktigt fin bok!

Böcker som gav mersmak: Kolibri, Andras döttrar och återigen Annabelle. Tre debutanter som imponerat.

Månadens sämsta: Ingen. Det lägsta betyg jag satt är 3+ av 5, och det är alls inte dåligt!

Månadens historiska: Ingen regelrätt fackbok denna gång, men En osynlig, Manglade dukar och vikta servetter och Målarens musa innehåller alla sin beskärda del av historia.

Månadens Grand Final: Mariette Lindstein och Christoffer Carlsson avslutar sina serier värdigt och väl i Sektens barn och Den tunna blå linjen. Känns bra för mig som läsare också att få avsluta någon serie ibland och inte enbart påbörja nya vilket jag annars är skicklig på.

Månadens hårdingar: Två riktiga noir-deckare utlovas i Trasdockan och I morgon kommer jag att sakna dig. Det här är också två debutböcker och även om jag tycker det fanns lite att slipa på kommer jag att vilja läsa ev uppföljare.

Sammanfattning: Är extremt nöjd med det läsflyt som infann sig mot månandens slut. Jag hoppas det håller i sig, även om jag är lite ledsen att jag inte han med sista boken i Elena Ferrantes Neapelkvartett. Jag har ju längtat efter att läsa den, ändå kom jag inte till den, märkligt fenomen. Juli blev nog nästan en rekordmånad när det gäller debutanter, hela sju av tolv titlar. Jag är också nöjd med kvalitén och läsupplevelserna, och nu börjar jag peppa inför hösten och dess böcker.

 

11 reaktioner till “Månadssammanfattning juli 2017

 1. Undra vad du kommer att ge ”När musiken tystnar” för betyg. Jag har läst alla hans böcker sedan den fantastiska ”En torr sommar” fångade mig totalt. 🙂 Visst har även Peter Robinson haft sina lite sämre alster då det puffat på för sakta. Precis som E George är det svårt att leverera en 4-5:a varje gång.
  Bosse ”Före detta” Bibliotekarie

 2. Vilket läsflyt ändå, med tanke på en trög start! Jag hann bara läsa fem böcker, och nu har jag faktiskt läsabstinens och skulle vilja plöja igenom mängder med intressanta böcker. Vi får hoppas på en lugn höst på det privata planet, så att vi båda hinner läsa mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.