Idag tillkännages de nominerade till ett av världens mest prestigefyllda litteraturpris, Man Booker Prize. Senare i höst kommer listan skalas ner till en kortare med de som fortfarande har chans att vinna. Priset delas ut i oktober.

Det här med pristagare då, är det något man borde läsa? Jag känner inte nödvändigtvis att jag måste läsa en bok bara för att den prisas, men om den har ett innehåll som lockar rent allmänt kanske jag blir lite extra nyfiken på just den titeln. Vargarnas historia ligger i min bokhög och väntar, så den kommer jag att läsa och kanske även Den underjordiska järnvägen. 

Paul Auster ”4 3 2 1”
Sebastian Barry ”Days Without End”
Emily Fridlund ”Vargarnas historia”
Mohsin Hamid ”Exit West”
Mike McCormack ”Solar Bones”
Jon McGregor ”Reservoir 13”
Fiona Mozley ”Elmet”
Arundhati Roy ”Den yttersta lyckans ministerium”,
George Saunders ”Lincoln in the Bardo”
Kamila Shamsie ”Home fire”
Ali Smith ”Autumn”
Zadie Smith ”Swing time”
Colson Whitehead ”Den underjordiska järnvägen”

7 reaktioner till “Man Booker-prisets långa lista

  1. Har nog faktiskt inte hört talas om någon av dessa, knappt. Tycker att jag väldigt sällan är överens med de som sitter och bestämmer vilka böcker som är ”bra” 😉

  2. Tycker det fanns en del lockande på listan och hoppas att fler översätts till svenska eftersom jag inte läser på engelska. Zadie Smiths bok är jag t ex lite nyfiken på.

  3. En av dem har jag läst och tre står på min lista över vad jag verkligen vill hinna läsa i höst. Arundhati Roy och Sadie Smith är två författare som jag verkligen tycker kan skriva fängslande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.