Så var första halvan av 2017 över och jag känner mig väldigt nöjd med att jag har hunnit och orkat läsa så mycket i vår, trots mycket annat runt omkrig. Läsflytet har under månanden varierat, och sista dagarna efter att lästävlingen som pågick över midsommar tog slut har jag läst väldigt lite. Men tolv böcker blev det ändå, och alla utom en är recenserade.

 1. Hemmet – Mats Strandberg Betyg 4 av 5
 2. Paris: En stads historia – Anna Thulin Betyg 4 av 5
 3. Murder bag – Tony Parsons Betyg 3 av 5
 4. Yxmannen – Ray Celestin Betyg 5 av 5
 5. Mörk jord – Ann Cleeves Betyg 3 av 5
 6. Spel – Anna Roos Betyg 3 av 5
 7. Världens lyckligaste kvinna – Jessica Knoll Betyg 4 av 5
 8. Midnattsrosen – Lucinda Riley Betyg 4 av 5
 9. Ditt liv och mitt – Majgull Axelsson Betyg 4 av 5
 10. Och varje morgon blir vägen hem längre och längre – Fredrik Backman Betyg 4 av 5
 11. Ärren vi bär – Caroline Engvall Betyg 4 av 5
 12. Heroine – Kallentoft & Lutteman Betyg 5 av 5

Månandens mest spännande: Heroine och Yxmannen. Två riktiga bladvändare.

Månandens bästa roman: Ditt liv och mitt, verkligen en riktig romanpärla.

Månandens exotiska: Det finns en sagolik stämning över berättelsen Midnattsrosen, och jag gillade de delar som utspelade sig i Indien lite extra mycket.

Månandens ruggigaste: Hemmet av Mats Strandberg, mycket skickligt komponerad skräckroman. Ärren vi bär var otäck på ett helt annat sätt, eftersom det där fanns en verklig bakgrund till de hemskheter som skildras.

Månandens historiska: Paris, en stads historia. Mycket lockande översiktshistoria om vackra Paris.

Månandens besvikelse: Jag vet inte vad det är med mig och Ann Cleeves senaste böcker, men jag är nog snart beredd att ge upp serien om Jimmy Perez. Det klickar inte alls i Mörk jord.

5 reaktioner till “Månadssammanfattning juni 2017

 1. Jag läste också Fredrik Backmans novell ”Och varje morgon blir vägen hem längre och längre” nyligen och tyckte att den var helt fantastisk. ”Hemmet” av Mats Strandberg finns högst upp på min att-läsa-lista, framförallt eftersom jag tyckte väldigt bra om hans tidigare bok ”Färjan”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.