Helgfrågan hos Mia och idag lyder den:
Vad gör du när du råkar ut för en trögläst bok? Gärna exempel på en sådan.
Bonusfråga: Hur firar du midsommar? 

Tröglästa och tråkiga böcker, ja vad gör man då? Är den tillräckligt trist läser jag inte klart den, men då blir det heller ingen pinne i statistiken. Vanligen mal jag på, för det händer att det tar sig och att boken blir bättre när man kommit in i den. Är det en recensionsbok bör jag läsa klart den oavsett. Ett beprövat trick är annars att lägga den åt sidan lite, för ibland är det helt enkelt bara fel bok vid fel tidpunkt. Kan också funka att varva den med att slalomläsa en bättre eller mer lättläst bok, men då krävs viss självdisciplin för att inte förtränga den tråkiga. Hursomhelst, det är sällsynt att jag ger upp en påbörjad bok. 

Midsommar kommer firas ganska lugnt med familj och god mat, förhoppningsvis ska jag hinna läsa en del i Midsommar-utmaningen och slappa lite också. 

Önskar er alla en riktigt fin midsommarhelg! ❤️ 

22 reaktioner till “Helgfrågan v. 25

  1. Jag lägger också åt sidan och försöker igen, men det är inte alltid det hjälper och då får den faktiskt vara. Fast ibland tvingar jag mig igenom.

  2. ibland har en ju många bra böcker på vänt också och då kan ju det tröglästa få vänta. eller utgå helt. firar också en lugn midsommar förhoppningsvis med mycken läsning

  3. Känner igen mig i det där, men har nog ingen större svårighet att skippa läsa färdigt om en bok efter typ 100 sidor fortfarande känns ointressant.

  4. Jag är alldeles för envis för att lägga ifrån mig en trög bok och att lämna något oavslutat fungerar bara inte. Och visst händer det ganska ofta att en bok blir bättre en bit in.

  5. Även de tråkiga böckerna brukar ju ta sig tillslut annars är det bra om man recenserar för att ”varna” andra 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.