Hej och hå, det närmar sig helg igen efter en trög vecka. Så skönt! Enkelbiljett till vilohem, det vore något det. Förutsatt att man får läsa där, alltså. 

Helgfrågan hos Mias bokhörna handlar om Årets bok. Hon undrar om vi läst några av de böcker som nominerats. 

Fem av tolv har jag läst, Ferrante, Webb, Nemert, Persson Giolito och Moriarty. Har Nesbøs och Backmans böcker på lut i hyllan. Är lite sugen på Ett litet liv som jag sett kommer i pocket framöver. Även Lykttändaren och Sanning och skvaller kan jag tänka mig att eventuellt läsa. Min favorit av de jag läst är Störst av allt. 

Som bonus undrar Mia också om vi gillar läsutmaningar. Beror lite på. Den typen som jag tror Mia avser, ett kortare läsmarathon som varar några dagar och kanske ger en boost i läsningen, kan vara kul. Även andra typer av utmaningar som ger motivation är roliga. Men lagom är bäst, det får inte bli en massa måsten som förstör mer än de tillför. I valet mellan Vätternrundan som startar imorgon och en lästävling vet jag ju dock vilket jag väljer, alla gånger… 😉 

Trevlig helg allihopa! ❤️ 

17 reaktioner till “Helgfrågan v. 24

  1. Ha ha, Vätternrundan känns om en utopi för mig 😉 Helt klart väljer jag också en bokutmaning. Men jag håller med dig om den här veckan. Vad hände? Jag har inte läst någonting alls och plötsligt är det så trögt. Giolitos bok är fantastiskt bra, men jag tror att Backmans Björnstad har en större chans. Ämnet i den, bland annat om hur människor agerar i grupp, är så viktigt och så hemskt att läsa om. Samtidigt hanterar han ju prosan som en gud. Lykttändaren är på gång hos mig också, den har jag velat läsa länge men nu kanske det äntligen kan bli av.

    1. Vätternrundan passerar mina hemtrakter så det är bara att undvika att ge sig ut på vägen den här helgen. Ja men det är lite så, ibland går liksom luften ur läsballongen. Bara att ta nya tag. 😉 Trevlig helg! ❤️

  2. Hihi vätternrundan tror jag får vänta ett tag till…. som du säger så beror det lite på när det gäller läsutmaningar, en vill ju njuta av läsningen 😉

  3. Ja, i det valet väljer jag alla gånger en läsutmaning! Men jag beundrar alla hurtbullar som orkar cykla så långt i sommarvärmen. Tror att pappa cyklade rundan någon gång för en herrans massa år sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.