Idag undrar Mia vad vi tycker om recensionsexemplar som kommer som överraskningar. Bonusfrågan handlar om vilken som är bästa sommarlåten. 

Det är klart att det är trevligt när det dyker upp böcker spontant i brevlådan eller mejlen. Det blir jag i de allra flesta fall glad åt. Haken är väl möjligen att de stressar mig en aning, för jag brukar prioritera de jag bett om i första hand. Ändå känner jag att jag bör/vill läsa även överraskningarna så snart som möjligt när jag har fått dem. Bäst tycker jag dock att det är när förlaget skickar ett mejl och frågar först. Då kan jag tacka nej om det är en bok som inte intresserar mig eller om tiden är för knapp, och de behöver ju då inte heller slösa ut en bok som riskerar bli stående. 

Bästa sommarlåten då? Jag gillar den med Rönnerdahl av Taube. Kan jag sjunga med i om jag får feeling. Annars då, ja Idas sommarvisa hör väl till, särskilt om det är skolavslutning. Kan tycka att psalmerna En vänlig grönskas rika dräkt och Den blomstertid nu kommer är väldigt fina och stämningsfulla också. Men egentligen hör väl musik över lag sommaren till, det är ju säsong för konserter och festivaler. 

Trevlig helg allihopa ❤️ 

12 reaktioner till “Helgfrågan v. 23

  1. Kan känna igen det med stressen men försöker tänka som så att om jag aktivt bett om boken så går den först. Sedan läser jag övriga som dykt upp i mån av tid. Man kan inte hinna läsa allt ju. Läsningen ska vara en njutning och en hobby, inte ett måste.

  2. Du har rätt i det då skriver och man känner både lite stress och samtidigt tacksamhet. Men jag brukar tänka att det blir ju reklam när vi skriver om vad vi fått också.

  3. Håller med dig, bäst är det att få ett mejl med en förfrågan innan, men samtidigt litet kul med överraskningsmomentet. Jag är fortfarande som ett barn på julafton när jag får bokpaket i brevlådan 😉 Jag har legat i så bra fas tidigare med läsningen, men plötsligt är jag mer ute och påtar på tomten än inomhus och läser, så nu börjar det för första gången bli litet stressigt med de där överraskningsböckerna. Jag som trodde att juni och juli skulle bli lugna läsmånader 😮

    1. Känner också av en viss stress, jag vill ju läsa när de varit snälla och skickat. Samtidigt måste jag väl prioritera de jag bett om. Glädjen över att få bokpost försvinner nog aldrig. Alltid lika kul, oavsett om jag vet vad det är i paketet eller ej!

  4. Stressande på ett negativt sätt vill man ju inte det ska bli, meningen är ju att läsning ska vara avkopplande… Nåja, det är min åsikt i varje fall. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.