Helgfrågan denna vecka : 
Vilken är din sämsta läsmånad och varför tror du det är så?
Bonusfråga: Vad läser du just nu?
Mia på Mias bokhörna har det stressigt på jobbet och tycker det är en dålig tid för läsning just nu. Jag håller med. Vår och sommar brukar innebära att jag läser mindre än på hösten och vintern. När solen skiner finns så mycket annat att göra. Och när den inte lyser är det fullt upp då också. Dessutom har jag inte superlätt för att koncentrera mig på utomhusläsning. För om ni tror att det är tyst att bo på landet, nej, inte när det anläggs nya tomter runt omkring med schaktmaskin, sprängning, grävande osv… Och är det sommar har jag inte riktigt ro att sitta inne. Just nu gräver de dock inte, det verkar färdigt. Men man vet aldrig, de kan få en plötslig lust att börja om! 

 Det går alltså lite trögare med läsningen nu än på hösten, när jag får kura i en filt med gott samvete medan regnet piskar utanför. Det är lite bakvänt, jag vet. Många andra läser istället mer under sommaren i och med semester osv. Ändå blir det ju många böcker lästa här, men jag upplever liksom inte samma flyt som under vinterhalvåret. 

Just nu läser jag Det förlovade landet av Mari Jungstedt. 

Trevlig helg allihopa! ❤️ 

23 reaktioner till “Helgfrågan v. 20

 1. Hahaha…det där med grävmaskin osv känner jag igen. Som tur är så har grävmaskinsmarodören till granne vi haft tills nu flyttat så den här sommaren lär vi slippa dieselångor och motorljud – om inte den andra galningen i slutet på vägen sätter igång…

  1. Tänk att det finns män vars största hobby är att gräva. Har en granne som är grävmaskinist på dagarna, och har en privat maskin så han kan gräva även kvällar och helger. Haha. Som tur är bor han bakom en kulle så ljudet dämpas lite.

 2. Jag blir så trött när jag läser ute så jag somnar oftast 😉 sen har man inte riktigt tid att sitta och läsa, är så mycket annat att göra. Vintern kan man inte göra lika mycket då har jag oftast mer tid till läsningen.

 3. På sommaren brukar jag läsa lite mer än resten av året, beror nog på att man är ledig lite mer och kanske har lite mer tid över 🙂

 4. Är inte heller så mycket för att läsa utomhus. Och särskilt inte nu med all pollen.
  Är inte super allergisk men känner av det i ögonen. Trevlig helg!

 5. På semestern brukar det bli mindre läst, om det inte är en solsemester förstås. Då brukar läsningen stiga markant 🙂

 6. Jag läser faktiskt lika mycket under sommaren, men det beror nog på att det är ljust mycket längre på kvällarna.

 7. Ibland kommer saker och ting emellan och en läser mindre. Februari är en månad som jag oftast läser mindre, och ja den är ju lite kortare. 😉

 8. Jag är inte heller särskilt bra på att läsa utomhus. Inomhus är det lättare att stänga ute alla ljud och även om vi bor ganska enskilt händer det ändå alltid något som lockar fokus från boken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.