ensmakebit

Söndag och dags för en att dela litterära smakbitar i En smakebit på söndag. Har ni återhämtat er efter Eurovision? Trots att jag alls inte är någon nattuggla åsåg jag hela spektaklet utan att somna en enda gång. Min favorit var Bulgarien, men den jag hejar på vinner aldrig så det kom inte som någon chock att det istället blev Portugal som kammade hem tävlingen.

Huvudvärk i flera dagar är inte bra för läsflytet, men nu har den äntligen gett med sig så idag tänkte jag unna mig nästintill en heldag med bra böcker. Kanske blir det en promenad och lite matlagning också. Veckostädning skedde igår, alltid lika härligt när den är avklarad även om det inte dröjer innan det är dags att börja om, särskilt inte när katten fäller all vinterpäls…

Här kommer i alla fall dagens smaktbit. I fredags rådde stor ambivalens men nu har jag bestämt att nästa bok blir Ett långt spår av blod av Mason Cross. Citatet är hämtat från bokens prolog. Ha en fin söndag!

9789177015758_200x_ett-langt-spar-av-blod-carter-blake-1

Till att börja med heter jag inte Carter Blake. Namnet är inte mitt mer än hotellrummet som jag råkade befinna mig i när jag fick samtalet. Det var trevligt utan att vara extravagant. Rummet menar jag: ett deluxe med stadsutsikt på sjunde våningen i nordvästra hörnet i ett cityhotell i mellanprisklass. Jag gillade rummet. Det hade gjort god tjänst i de arton dagar jag hade bott i det. Staden var bra den också, inte för stor, inte för liten. En bekväm miljö att jobba i.

På samma sätt hade jag de senaste åren vant mig vid namnet Blake. För mig är namn ungefär som hotellrum, man väljer ett som passar ens syften, använder det så länge man finner lämpligt och lägger sedan bort det när man inte längre behöver det.

18 reaktioner till “En smakebit på söndag

  1. Tack för smakbiten – den här ligger i hyllan och väntar.
    Bulgarien hade en bra sångare, men låten fastnade inte alls.
    Jag hade huvuvärk flera dagar i rad förra helgen och i början av veckan. Det tar verkligen på krafterna!

  2. Nja, jag föredrog Portugal framför Bulgarien men bägge var bra. Andra bra var bl.a. Belgien, Frankrike och Österrike. Men om jag kan nynna på någon? Nja, Österrikes och Spaniens kanske… Boken är säkert spännande!

  3. Jag hade tippat att Bulgarien, Belgien och Sverige skulle hamna bland topp 5 igår så jag var nöjd när de gjorde det. Men var kom Portugal från? Boken du nämner står och väntar i min bokhylla. Den skall bli spännande att läsa. Tack för smakbiten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.