Långfredag och Mias bokhörna undrar om vi läser deckare i påsk, och om vi läst något bra på sista tiden vi vill tipsa om. 

Visst läser jag påskekrim, inte så konstigt eftersom jag läser en hel del deckare året om. I år blir det Häxan av Camilla Läckberg och Flickan i glastornet av Elizabeth Fremantle. Den sistnämnda ska vara en thriller, men jag tycker mer det är en historisk roman hittills. Den handlar om Arabella Stuart som var potentiell tronatvinge till Elizabeth I genom sitt släktskap med The Tudors. Hursomhelst är den ganska bra.  

Tidigare i veckan skrev jag om Inland av Arne Dahl. Det är ett riktigt bra deckartips, den var enormt spännande. Syndafloder av Kristina Ohlsson tillhör också de bästa jag läst hittills i år, och hennes serie är fenomenalt bra över lag. En sax i hjärtat av Marie Bengts är också ett hett tips just nu. 

Tre andra böcker jag är nyfiken på att läsa som kommit med posten under veckan är Offermossen av Susanne Jansson, Hon som kom före av J P Delaney och Ung kvinna saknad av Claire Douglas. Har höga förväntningar på dem! Och så, fortfarande, Törst av Jo Nesbø. Den la min mamma vantarna på så nu väntar jag på att hon ska läsa ut den. 

Idag blir det förberedelser inför påskafton. Jag ska baka tårta och fixa lite mat. Redan ikväll blir det lammstek och imorgon buffé. Ska försöka läsa lite också, hittills har det blivit 410 sidor i Mias påskutmaning. 

Önskar er alla en trevlig helg och Glad Påsk! ❤️ 

18 reaktioner till “Helgfrågan v. 15

  1. Av någon anledning tror jag alltid att jag ska hinna läsa allt och lite till under påsken, och har bullat upp för fyra veckor men jag är bara ledig i fyra dagar 😉

  2. Syndafloder var ett bra tips för mig som tänkt ge Kristina Ohlssons böcker en andra chans. Blev ju inte så imponerad av Sjuka själar…

  3. Jag hade hoppats på att få hem Häxan innan påsk men hoppas jag får den på tisdag då istället så får den följa när jag ska resa bort nästa helg. Men jag fick som tur var en hög andra deckare som jag roar mig med i helgen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.