Tänkte haka på Lyrans Tematrio och idag är temat omläsning. Hon skriver: Berätta om tre böcker ni gärna läser, igen och igen. 

Men – jag läser sällan om, för det finns ju så mycket nytt som lockar! Men här är tre som jag gärna vill läsa igen, någon gång. 

1. Wolf hall och För in de döda av Hilary Mantel. Visst skulle det komma en tredje om Thomas Cromwell? Vart blev den av btw? 

2. Böcker av Agatha Christie. T ex Mordet på Orientexpressen. Även om jag vet hur det ligger till läser jag gärna om för att njuta av hur skickligt boken är skriven. 

3. Jane Eyre – en klassiker som jag tyckte mycket om och garanterat kommer att läsa igen i framtiden. 

Bubblare: Böckerna om Ture Sventon, som jag faktiskt läst många gånger om och gärna plockar upp igen. 

Är inne i en sådan där period när jag är kass på att kommentera blogginlägg. Men läser dem gör jag däremot, även om jag är lite tyst. Bara så att ni vet, bokvänner. 😉 

14 reaktioner till “Tematrio – Omläsning

 1. Hahaha, du anar inte vad lika vi tänker! Cromwell-böckerna skulle jag kunna tänka mig att läsa igen inför den tredje boken, precis som du skriver (nu får hon bli klar med den delen!). Jane Eyre har jag läst om flera gånger som vuxen – mest för att lättare kunna hänga med i alla moderna varianter på den. Agatha Christie har jag läst om. Glömmer ändå bort vem som är mördaren. Läste en Maria Lang-bok nyligen där jag insåg ungefär två tredjedelar in i boken att jag redan hade läst den…
  (Men Ture Sventon gillar jag inte alls.)

  1. Jag svarar mig själv, om det är okej. Kom på nu – ett halvt dygn senare – när jag satt och tänkte på Jane Austen, att jag bergis gjort det där felet som mängder av människor gjort före mig: blandat ihop henne med bokens Jane Eyre. Sjukt pinsamt. Jag backar plågat ut härifrån och hoppas att inte alltför många läste mitt första svar till dig.

 2. Håller med dig om Mordet på Orientexpressen. Jag skulle dessutom gärna se om den klassiska filmatiseringen av boken med Ingrid Bergman i en av rollerna!

 3. Jane Eyre är en favorit. Mantel har jag inte läst. Jag minns att jag började på Wolf hall men det var ett korttidslån på biblioteket och jag gav upp redan vid starten när jag insåg att jag inte skulle hinna läsa den. Men det är en bok jag gärna ger en ny chans.

 4. De enda jag inte läst är Hilary Mantels böcker men de väntar i bokhyllan. Jane Eyre är definitivt en omläsningsbok och Agatha Christies böcker är lika bra oavsett hur många gånger man läst om dem.

 5. Håller helt med! Utom Mantel som jag faktiskt inte än har läst. Men både Christie och Sventon-böckerna är perfekta för omläsning. Älskar Ture Sventon! Och Jane Eyre är ju en av de bästa romanerna i litteraturhistorien.

 6. Wolf Hall skulle nog vara en njutning att läsa en gång till! Jag har fortfarande kvar att börja på del två, så jag får väl börja med den…

 7. Vet inte hur många ggr jag läst om en del Agatha Christie … Inte nu längre dock. Prioriterar nytt sedan ganska många år, men längtar lite tillbaka till det där att plocka fram något till helgfrukosten och helt enkelt sitta kvar vid bordet tills boken var utläst … 😉 Låååångt innan sambo, barn, hus etc!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.