Ja, nu blev det tyst några dagar här på bloggen. I fredags var det dags att påbörja ännu en rotfyllning av en tand. Jag har tjatat ett halvår om att det värker, tickar, dunkar i den, men i det längsta hoppades man att det kom från den bredvid. Sällan, har jag tänkt, men var sak har sin tid och nu var det alltså dags. Det gick alldeles förträffligt den här gången och efteråt kom en förfärlig trötthet, så jag har i princip sovit, läst och sovit lite till den här helgen. Gjorde ett iq-test för ett tag sedan som påstod att jag låg på 126. Haha. Svårt att tro när man sätter upp ögonlocken med klädnypor och ändå måste läsa om samma rad i boken fem gånger för att förstå innehållet. Så skönt att ha det gjort dock ! Värk i tre, ev fyra, tänder samtidigt är verkligen fruktansvärt. Det måste upplevas för att förstås, men det är inte något jag rekommenderar. Så lossade såklart fyllningen på en av dem som grädde på moset, men det fixade sig ganska lätt, även om jag var tvungen att sucka högt när det hände häromdagen. Men nu är det vår och det stundar nya, spännande projekt, så trots en slitig vinter känns det mesta positivt. 

Idag har jag också studerat min nye granne. Han heter inte Ove, men är ändå udda. Han är nämligen en häger. Han har byggt bo i en grantopp några tiotals meter upp i skogen. Är inte dessa djur skygga? Tydligen inte. Det finns dock ett problem. Han och hans familj låter. Högt och föga melodiöst. Barnen låter förskräckliga rent ut sagt, de har nämligen bott i närheten även tidigare. Och inte har de något begrepp om att de stör sina grannar när de framåt sommaren vaknar i soluppgången, sådär vid fyra. Så om någon vill komma och hämta farbror gråhäger och hans bo (som stinker rutten fisk på långt håll) så skänker jag gärna bort honom… Han går här på ängen och kliver, jag frågade om han inte förväntas fiska, men han sa han är allätare. Ja det är lite djurpark över det här stället, jag vet. Eller snarare reservat. Vidare har jag en annan granne som nyligen byggt en tio meter lång swimmingpool. Jag undrar när herr häger ska få upp ögonen för den! Jag undrar också hur jag ska göra för att lära känna poolägarna bättre nu till sommaren. 😉 Hehe. 

Imorgon är allt som vanligt igen, dags för nya recensioner av alla fina böcker som dyker upp till höger och vänster. Så hoppas jag att Adlibris skickat mitt ex av Törst av Jo Nesbø, för den släpps ju imorgon! Hoppas ni alla får en fin vecka!

9 reaktioner till “När det inte handlar om böcker 

  1. Stackare! Jobbigt med tänderna och tandvärk är väl den värsta, mest envisa värken?! Hoppas det blir bättre nu så att du orkar läsa. Olle Häger, minsann..? 😉 Uff, mamma hade fiskmåsar som gillade att bygga bo invid skorstenen på huset. De både lät illa och sket illa (ursäkta språket). 😦

    1. Tack. Ja fiskmåsar är rätt störiga, finns ju en del av dem också här. Min far hävdar att bad-/sommargäster är som skräntärnor och andra måsfåglar. De kommer om våren, för ett förbannat oväsen och skitar ner överallt. Och förutom att de är gapiga är de också påflugna. Hehe. 😉 😂

  2. Hoppas verkligen att det ordnar sig med dina tänder nu så att du kan bli dig själv igen 🙂

    Någon häger har jag aldrig haft som granne, men väl stora flockar kajor. Och hur vet du att hägern inte heter Ove? Den andra grannen, den med poolen alltså, kan du inte bara gå över med en kaka eller liknande. Jag minns att vi gjorde så med nya grannar när jag var liten 🙂

  3. Så tråkigt med tandvärk! Det är så jobbigt att ha och påverkar en så mycket, hoppas det snart blir bra igen! Men spännande med ny granne! Hägrar är väldigt fina fåglar men kanske lite jobbiga att ha som granne! Vi har tre pilfinksfamiljer som byggt bo under vårt farstutak! Så när de är ungar så är det väldigt tjatter därifrån. Och man får se upp för föräldrarna som ska försvara sina små! Så det gäller att ta sig ut snabbt! Smidigt nog har vi en flaggvimpel som hänger ifrån det taket, perfekt plats för små fåglar att lära sig att flyga ifrån tydligen =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.