Med lite inspiration från Enligt O som brukar ge oss 20 snabba frågor att svara på har jag satt ihop något liknande – för det var ju förbaskat länge sedan jag såg några enkäter på bokbloggarna nu! Kopiera, klistra in och svara i egen blogg. Markera det alternativ du föredrar (jag har kursiverat mina svar), motivera och lämna gärna en länk till inlägget här i kommentarsfältet. Här kommer 15 frågor om den nuvarande årstiden där det är vårlikt ena dagen, och nästa morgon åter ett snöigt vinterlandskap.

Semlor eller våfflor? Jag väljer helt klart semlor. I min barndom serverades det våfflor med hjortronsylt, och den kombinationen gav mig tydligen men för livet. Jag kan varken med våfflorna eller hjortronen numera…

På spåret eller Sveriges mästerkock? – Jag tittar på båda, men föredrar nog På spåret.

Bokrea eller pocketkampanj? –Bokrean är inte vad den har varit. Kanske för att böckerna kommer så snabbt i pocketformat att jag hinner köpa dem i någon ”tag fyra betala för tre” – kampanj långt innan de kommer på rea.

Längdskidor eller alpint? – Mitt svar avser vad jag föredrar i tv-soffan, men tolkningen är fri. Om jag skulle utöva någon av dessa sporter och vad det skulle få för konsekvenser? Hahaha, förmodligen multipla benbrott… På tv föredrar jag alpint, men tittar också gärna på skidskytte.

Bokaktuella Camilla Läckberg (Häxan) eller Birgitta Ohlsson (Duktiga flickors revansch)? – Två kvinnor som vågar ta plats och gå sin egen väg, fast på helt olika sätt. Jag går på vilken bok jag vill läsa (i första hand) och då vinner Camilla.

Tulpaner eller snödroppar? – Snödropparna sköter sig själva och kräver absolut ingenting så länge man lämnar dem där de växer. Gott så.

Vasaloppet eller Oscarsgalan? – En ickefråga för min del eftersom jag nog inte vill se något av det. Men Vasaloppet sänds i alla fall dagtid när jag är vaken och innehåller inte fullt så mycket sentimentalitet. Skulle jag välja Oscarsgalan hade det enbart varit för att spana på klänningar…

Långkok eller hämtpizza? – Det är såklart inte alltid tiden finns, men jag gillar att laga mat så jag väljer långkok. Det hör vintern till. Kåldolmar och Boeuf Bourguignon och annat läckert som man kan koka i timmar. Jag gjorde faktiskt egen lasagne från grunden igår. Det tog en stund men blev gott, inte minst tack vare oanständiga mängder ostsås.

Klassiker eller nyutkomna böcker? – Jag vill läsa klassiker men kastar mig oftast över de nya och sen blir det inte tid till mer. Så många böcker…

Melodifestivalen eller P2-konsert? Jag väljer Mello, och det kommer nog en analys av årets finalbidrag längre fram!

Pollenallergi eller blixthalka? Pest eller kolera? Jag väljer allergin i alla fall.

Böcker som utspelar sig i Paris eller i London? – Rule Britannia. Nej men, jag skulle kanske ha sagt Paris bara för att det är vår snart? Men London funkar året om.

Ishockey eller bandy? – Hockey är viktiga saker. Punkt slut. VM spelas dock inte förrän i maj. Bandy då? Är det någon som har hunnit se bollen, undrar jag? Såg ett inslag i nyheterna häromkvällen om en match i Ryssland där man hade gjort tjugo självmål för att slippa möta serieledaren i bandyligan. Eller så hade de väl smakat på vodkan, vem vet… Haha.

Bokaktuella Jo Nesbø (Törst) eller Johannes Anyuru (De kommer att drunkna i sina mödrars tårar)? – En ny bok om Harry Hole, en sällsam företeelse numera.

Blåmesar eller domherrar? – Blåmesar är gulliga. Där är min katt och jag överens. Vi tänker dock lite olika kring vad man gör med dem. Jag tänker att man matar dem med solrosfrön, spikar upp fågelholkar och lyssnar till deras vårsång.

37 reaktioner till “15 frågor om vårvintern

  1. Vet inte om jag vill göra den, fanns så många alternativ där jag inte ens kan välja det ena eller det andra. Tänkte bara på en sak jag tycker det är lika svårt att hänga med och se pucken, Och att göra självmål så många gånger,,,,ha ha ha

  2. Trevligt med enkät! Härligt då det var länge sen sist =) Mina svar kommer i morgon bitti =) Ditt svar gjorde mig sugen på att göra egen lasagne! Det får nog bli helgens söndagsmiddag =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.