tematrio

Lyrans Noblesser uppmanar den här veckan till att tipsa om tre riktigt bra brittiska romaner eller författare. Jag skulle i teorin kunna kopiera Lyrans trio rakt av eftersom det är tre favoriter även för mig, men det vore ju ingen sport. Möjligheterna är trots allt nästan obegränsade, särskilt om man som jag är lite anglofil i sin hållning och gillar allt brittiskt. Så Rule Britannia, and here we go! Och ja, det får bli en deckartrio 😉

  1. Ann Cleeves böcker om Shetlandsöarna. Fina miljöer och mordgåtor som är mer kluriga än blodiga.
  2. Morden på Mangle Street av M R C Kasasian. Utspelar sig i det viktorianska London.
  3. Sharon Boltons böcker om Lacey Flint. Riktigt bra och riktigt otäcka! Utspelar sig i flera olika typiskt brittiska miljöer, allt från Themsens strand till klassiska internatskolor.

 

18 reaktioner till “Tematrio – Bara brittiskt

  1. Det finns mycket brittiskt att plocka i deckargenren! Själv gillar jag mest de klassiska pusseldeckarna som Christie och Sayers – och så skrev Nalle Puhs pappa A. A. Milne någon eller några riktiga whosdunnits också, ett tips om du gillar sånt!

  2. Här har jag bara läst Sharon Bolton och då har jag bara läst första boken om Flint. Men den gav mersmak så jag kommer att läsa fler.

  3. Än så länge har jag bara läst den första delen om Lacey Flint och den var ju ruskigt bra och jag var riktigt förtjust i kopplingen till Jack the Ripper. Nu blev jag påmind om att läsa de andra delarna 🙂

  4. Tre riktigt bra titlar! Jag kunde dock inte begränsa mig! Utan gick kanske lite väl utanför ramen! Men deckare blev det även hos mig för hela slanten =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.