Fredag och dags för Mias helgfråga. Idag har jag visst haft ett finger med i spelet när det gäller frågan: Vilka är dina bästa bokrea-tips? Och var köper du helst dina reaböcker? 

Att jag frågade Mia om detta kunde bli temat för veckans fråga beror på att jag själv behöver tips på kanonböcker ni själva tänkt köpa eller redan läst. Det ska bli spännande att kolla runt! Själv har jag nämligen inte förhandsbokat eller spanat in en enda bok jag vill ha på årets rea. Ja jag vet. Det är allvarligt. Något står inte rätt till! 😂

Handlar gör jag företrädesvis hos Adlibris, Ica Maxi och Akademibokhandeln. Är man riktigt listig/har is i magen brukar man kunna göra riktiga superklipp i reans slutfas då det är halva priset på allt. Då kan man frossa riktigt och få köpa böcker man redan läst men vill äga för typ 30-40 kr styck. Det gjorde jag i fjol, men det kan lätt gå med förlust när man inser att man i stället måste köpa fler bokhyllor. Och bygga ut för att få plats med dessa. Ja, ni förstår. En ond cirkel… 

Några tips på redan lästa böcker har jag dock. Störst av allt av Malin Persson Giolito var ju min storfavorit 2016. Bambi av Kallentoft & Lutteman, Tiggaren av Sofie Sarenbrant och Sjuka själar av Kristina Ohlsson finnes också med på Adlibris rea. Liksom de senaste av GW och Kepler, men där tycker jag det är lite si och så att redan rea ut dem, de är ju så nya att bläcket knappt torkat. Men har man inte läst än är ju såklart 69 kr som hittat. Själv får jag ju gräma mig över att ha köpt GW:s till fullpris och ändå inte hunnit läsa den än. Då är det inte lika kul! 

Att göra i helgen då? Mitt läsflyt har till viss del återvänt så my weekend is all booked. Kanske bär det sig så att jag måste slita mig och putsa några fönster då det utlovats plusgrader och så blir det eventuellt några semlor bakade framåt söndag. Därutöver dyker det säkert upp en massa saker som jag nu är (lyckligt) ovetande om. Trevlig helg allihopa!

33 reaktioner till “Helgfrågan v. 7

  1. Jag brukar också vänta lite på rean på rean, speciellt i mataffären. Då kan man hitta riktiga fynd. Vet att jag fyndade Bea Uusmarks bok på det sätt, fick den inbundna utgåvan för 30 kr! De du tipsar om är några av de jag ska hålla utkik efter =) Speciellt Kepler och Giolito.

  2. Och jag som varit bestämd på att inte köpa några reaböcker, jag har ju rätt många olästa redan… Men GWs senaste och Tiggaren lockar faktiskt litet, jag har inte läst en enda bok av någon av dem. Kanske, kanske om de kommer som rea på rea…

  3. Om jag handlar så blir det oftast i början av rean. Jag har inte ro nog att vänta. Men det har i alla fall blivit mindre böcker varje år eftersom jag insett att jag köper på mig böcker som snabbt halkar ner i listan över de jag verkligen vill läsa.

    1. Ja man kan inte bara köpa för att det är rea. Gäller inte bara böcker. Oftast lönar det sig bättre att köpa det man faktiskt verkligen vill ha. Men visst är det roligt att göra ett och annat klipp. 😉

  4. Den där cirkeln, ja … mina bokhyllor håller på att ta slut. Jag har t o m skickat mitt gamla uppslagverk från Bra Böcker på tippen för att frigöra utrymme.

  5. Det är så jobbigt om man ska ha is i magen, svårt att veta vilka böcker som kommer vara kvar då så de jag absolut vill ha de köper jag direkt, sen kan det bli någon mer på rea på rean.

  6. Jag har beställt sex böcker från Adlibris, varav fem är på rean. Det blir ett par deckare och lite annat, bland annat Mikale Bergstrand. I år kollade jag NOGA och jämförde priser. Det var Adlibris, som vann, som sagt. Men sen såg jag att Akademibokhandeln hade en bok jag vill ha till ett bra pris, Omgiven av idioter av Thomas Erikson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.