Torsdag och det drar sig mot helg efter ännu en snurrig vecka. Det har varit lite tyst här på bloggen, men jag har grejer på gång. 

Hänt i veckan då? Årets bokrea närmar sig och nu kan man förhandsboka. Den konstiga känslan när man ännu inte hittat något man vill ha. Innebär detta att jag trots allt har för många böcker? DET kan väl inte vara möjligt? Nå, något litet blir det säkert beställt vartefter. I övrigt: rörigt, stressigt och februarigrått.  Jag har ätit en nougatsemla, den var sliskig, och försökt återhämta mig efter att DJ Hunk medverkade i helgens Mello. Det sista har inte varit lätt, alltså. Håhå jaja, vilket exemplar! Ja. Det kan hända att detta är ren sarkasm. 🙂

Över till Mias helgfrågaHur är det med er, läser ni bokserier i rätt ordning eller kan ni hoppa lite? Har ni någon favoritserie?

Jag läser många serier, inte minst för att många deckare ingår i just sådana. Oftast är ju ”fallet” fristående medan resten utvecklas bok för bok. Därför är jag noga med att läsa i ordning. Visst sker det undantag, men helst vill jag läsa kronologiskt eller i den ordningen de utspelar sig. Favoriter är t ex böckerna om Harry Hole av Jo Nesbø, Lacey Flint av Sharon Bolton och Alan Banks av Peter Robinson. För att nämna några. 

Trevlig helg allihopa! ❤️ 

22 reaktioner till “Helgfrågan v. 6

 1. Igen? Redan? Jisses, dagarna bara flyger iväg.

  Gillar inte Flint men gläds åt att ny Hole är på gång. Och självklart ska saker läsas i ordning 😉

 2. Klart du hittar nåt på rean! Det gjorde jag, för en gångs skull. Förbeställde sex titlar, varav fem på rean.
  När det gäller serier läser jag helst i ordning – det var därför jag beställde en extra bok eftersom det var del två och del tre finns på rean. Mikael Bergstrands Indien-böcker, för övrigt.

 3. Håller på läsa mig igenom Sharon Bolton, dock inte i ordning. Hoppar friskt i serier och de som är bra blir logiska oavsett var en kommer in, ja utom Harry Potter och Twilight kanske, och några fler 😄🤔

 4. Vill också gärna läsa serier i rätt ordning. Lacey Flint glömde jag ta med men det var verkligen längesedan det kom något nytt om henne ju. Alan Banks är också en favorit =) Kikat lite på bokrean och där var faktiskt en del trevligt, får hoppas på att man kan beställa ett litet paket i alla fall =) Trevlig helg!

 5. Skickade faktiskt iväg två bokbeställningar i dag, men än så länge är det inte alls lika många som det brukar. Försöker verkligen vara restriktiv så om inte känslan är ”åh, den måste jag ha” så får det vara 🙂

  DJ Hunk ja, jag vet inte vad jag ska säga…

  1. Jag skulle vilja ha någon form av utredning /avhandling /statistik för hur många röster hunken kammade in till sitt nummer. För på något sätt måste han ju ändå anses ha bidragit, haha. 😉

 6. jag råkade skicka iväg en bokbeställning och har sett många böcker jag vill köpa på bokreadagen också … Jag måste verkligen ta och läsa någonting av jo nesbo!!

 7. Sharon Bolton kommer jag nog att läsa fler böcker av. Ordningsföljden är mindre viktig för mig (men förstår att man befinner sig i minoritet vad gäller den saken!). 😉
  Lite synd att bokrean blivit nätbokhandelsrea. Här för kommunens centralort gick en i kk och den andra lags ut för försäljning i slutet av föregående år (ingen intressent tycks ännu vilja fortsätta driva verksamheten som bokhandel).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.