6473057481_ce462009e6_o

Söndag igen, helgerna har verkligen en tendens att bara gå upp i rök! Gäller förvisso tiden i största allmänhet. Idag delar jag med mig ur den ganska hemska men ändå tänkvärda inledningen av En bror att dö för av Roslund & Thunberg. Boken är ny, och den är en fristående fortsättning på Björndansen. Det är en fiktiv berättelse om en brödraskara i rånarbranschen, men det finns inspiration från verkliga händelser. Anders Roslund är även känd för sina prisade kriminalromaner skrivna tillsammans med Börge Hellström.

Fler smakbitar ur olika böcker finns här.

Blod. Han har aldrig tänkt på hur rött det är. Hur mycket som ryms i en kvinnokropp. Tillräckligt för att färga ett helt kök och en hel hall och trappsteg för trappsteg tre våningar ner till porten. Och ändå finns det tillräckligt mycket kvar för att hon ska kunna fortsätta fly, bort. Tygtrasan i hans hand blir allt mörkare och han trycker ut ryggraden, tar spjärn med fötterna, riktar hela sin tyngd mot köksgolvets plastmatta när han gnider bort den sista fläcken, sköljer ur i hinkens varma och bubbliga vatten, kryper mot tröskeln och det kladdiga i springorna. Det som har hänt måste stanna här, det är så det fungerar i en familj. Mamma gnydde som ett skadat djur när hon utan att vända sig om en enda gång sprang ut, bort, jagad av de blodspår han nu gnuggar och gnuggar till ingenting alls.

9789164205001_200x_en-bror-att-do-for

Vill passa på att tacka för alla kommentarer som kommit i samband med att jag beklagat mig om att det har varit jobbigt ett tag nu då mina tänder helt enkelt vägrar sköta sig. Tusen tack för alla värmande och fina ord!

18 reaktioner till “En smakebit på söndag

  1. Såg när Roslund/Hellström medverkade i Deckarna för något år sedan, så har varit nyfiken på att läsa något av dem rätt länge men det har inte blivit av. Tack för smakebiten!

  2. Helgerna går verkligen fort!
    När man klickar på ditt man som länk i en kommentar hamnar man på Google+ – och där finns ingen länk till din blogg – så det kan vara svårt att hitta till dig 🙂 om man inte redan har dig på Feedle *blinkblink* Men det har kanske inte alla- En liten tanke bara.
    Tack för smakbiten. Lite blodig för min smak ;( Tur att man inte behöver (kan/hinner) läsa allt som finns!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.