Lyrans Noblesser vill den här veckan att vi berättar om den bästa romansvit vi läst. Och hur ska man då kunna begränsa sig till en, månntro? 

Två favoriter som jag läste ganska tidigt, jag var väl 15 år eller däromkring, var serien om Arn av Jan Guillou och fem romaner om farao Ramses den store av Christian Jacq. Ungefär där var jag väl fast för historiska romaner, och detta var långt innan jag sträckläste min första regelrätta deckare. Serier, sviter och trilogier är annars något jag med fördel påbörjar och sedan fastnar mitt i. Undantaget är Neapelkvartetten av Elena Ferrante som jag håller på med just nu. Andra boken ska strax recenseras, sedan hoppar jag på trean och börjar nedräkningen till avslutningen som kommer senare i år. 

9 reaktioner till “Bästautmaningen – romansvit 

  1. Arn-serien är otroligt bra. Gillar i stort sett allt som Guillou skriver. Ferrantes böcker är jag jättesugen på att påbörja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.