Dags för Mias helgfråga och idag lyder den såhär: När man går in på t.ex Bokus så ser man den här indelningen  och då kommer frågan: Vilket ämne läser du helst? Enligt bild ovan. Vilken är den bästa bok du läst inom det ämnet?

Det är väl kanske inte så förvånande att jag svarar deckare, för det är ju faktiskt det jag läser mest av. Egentligen borde de väl falla under skönlitteratur, men eftersom det skrivs så mycket kriminallitteratur har den kategorin här en helt egen flik. Så till det svåra, att kora den bästa. Mia själv väljer Millenniumtrilogin, ett bra val eftersom det verkligen var böcker som överraskade med något helt nytt när de kom. Men jag själv väljer idag något av genrens mästarinna: Agatha Christie, Och så var de bara en. Smart skrivet mysterium som är nästan omöjligt att förutse, stilrent, fristående och en sann klassiker. Så nu vet ni vad ni kan läsa i helgen 😉

I övrigt planerar jag nog för ännu en lugn helg. Känner mig minst sagt sliten efter det senaste halvårets tandproblem. Nu har jag ätit min tredje penicillinkur också, och jag blir så himla trött, matt och orkeslös av alltihop. Det är verkligen sjukt stressande när det bara blir bakslag och nya problem, men nu hoppas jag att det blir lugnt ett tag framöver. Januari bidrar inte heller direkt till att pigga upp, och det är nog inte bara jag som tycker det är allmänt motigt just nu. Jo, men du ser ändå pigg ut, säger folk. Mest för att det faktiskt går att utföra underverk med smink och klädval samt nylackerade naglar… Som om allt skulle synas utanpå, och de flesta av oss är nog sådana att när man är ute bland folk anstränger man sig väl för att vara sitt bästa jag. 

Vissa planer för veckoslutet har jag ändå, och däremellan ska jag försöka skriva några bokrecensioner, laga lite god mat, läsa och ge mig ut i friska luften. Hoppas ni får en fin helg allihopa! ❤️ 

24 reaktioner till “Helgfrågan 27-29 januari 

 1. Jag kunde inte riktigt begränsa mig till en enda genre! Agatha Christie borde jag ju egentligen skrivit upp, en riktig deckardrottning =)
  Det där med att ”du ser ju så frisk och pigg ut” får jag också höra i det oändliga ifrån många håll. Min sjukdom, den kroniska smärtan, syns inte på utsidan och med lite smink så ser jag helt frisk ut. Jag hoppas verkligen ett du snart mår helt bra igen. Du får ha en så trevlig helg!

  1. Tack! Så är det, och de som säger så menar väl i regel väl. Men det kan ändå vara lite jobbigt att höra på, precis som om det vore mindre allvarligt bara för att man inte visar det tydligt eller att det syns.

 2. Jag minns egentligen inte boken, även om jag har läst den också, men filmen… alltså jag blev så arg av upplösningen att jag aldrig någonsin kommer att glömma vem mördaren var 🙂

  Fy för tre penicillinkurer! Det hände mig också en gång, när de bara gav mig medicin utan att ta reda på vad som var fel… Så trött har jag aldrig mer varit i hela mitt liv. Jag lider med dig och kan bara hoppas att det vänder.

 3. Det en riktigt bra bok!

  Eländigt att dras med de där tandproblemen. Hoppas verkligen att de går över snart. Och vad gäller det här med att se pigg ut, jag måste börja använda mer smink. Asap.

 4. Ja, egentligen kanske jag borde tagit en Agatha Christie istället, men jag hade nog tagit Mordet på orientexpressen. Visst hette den här något annat när den först översattes till svenska? Har för mig jag läste den i ungdomen med en annan titel.
  Krya på dig!

 5. jag minns mycket väl när jag läste Tio små negerpojkar. jag var mycket ung, ensam hemma och läste hela natten, fönstret var öppet och gardinen rörde sig. jag var jätterädd. skulle vilja läsa om. svår fråga när en läser mest skönlitteratur men en hel del annat också

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.