6473057481_ce462009e6_o

Det var evigheter sedan jag deltog i En smakebit på söndag, men idag kändes det kul att hänga på. I övrigt har det varit lite tyst här på bloggen nu ett tag (igen). Det här med min tandvärk är verkligen en snart snudd på helt absurd historia. Efter höstens besvär så har det varit en lite lugnare men ack så smärtsam period i väntan på besök hos specialist. En pågående rotfyllning och en tand till som väntar på samma sak. Gissa om jag fick panik när det så börjar värka rejält i en tredje tand för knappt två veckor sedan! Ok, jag kanske hade haft vissa känningar även tidigare, men förnekelse funkar ändå ganska länge… Ja. Vad gör man? Ringer tandläkaren högst motvilligt och försöker övertyga dem om att man är på riktigt. Haha, jag har en känsla av att jag numera betraktas som en mardrömspatient… Och hur är det nu då? Jo, ännu en rotfyllning på gång och nu börjar jag känna mig ganska uppgiven. Förklaringen till varför exakt det blir såhär är väl inte jättetydlig, särskilt inte när man hela livet borstat tänderna med militärisk disciplin och inte ens har några lagningar sedan tidigare. Dessutom känns det inte direkt så som det påstås att det bör göra, såhär några dagar efter ingreppet. Suck.

Läser lite gör jag dock, men energin är inte precis på topp. Dagens smakebit kommer från Hennes nya namn av Elena Ferrante, sidan 302, och det är Elena Greco som har ordet.

Donato sade att Nella hade blivit orolig när hon inte hade hittat mig. Lidia var också lite ängslig, så de hade bett honom gå och leta efter mig. Den ende som hade tyckt det var normalt att jag inte var hemma var han. Han hade lugnat de båda kvinnorna och sagt: ”Gå och lägg er, hon har säkert gått ner till stranden för att titta på månen:” Men för att göra dem nöjda, för säkerhets skull, hade han tagit en runda. Och här satt jag ju och lyssnade på havets andetag och betraktade himlens gudomliga skönhet.

9789113069753_200_hennes-nya-namn.jpg

Ha en fin söndag allihopa!

15 reaktioner till “En smakebit på söndag

 1. Tror inte att du är någon mardröm för tandläkaren för det är ju inte direkt gratis att gå dit. Jag har inte läst något av Ferrante och det både lockar och inte lockar på samma gång.

 2. Men jösses, vid det här laget hade jag nog börjat fundera på att dra ut hela sk-ten 😉 Hoppas det snart löser sig med dina tänder, tandvärk är eländigt.

 3. Förstår dig angående tänderna, jag har haft en komplicerad historia med mina två framtänder efter som åttaåring slog ut dem. Och det var faktiskt så att min tandläkare sa att hon hade mardrömmar om dem. Träffade henne privat på barnens skola i samband med något jubileum då hon sa det till mig.
  Har själv haft mardrömmar om att alla tänder trillar ut, och det beror på att dessa tänder som dog vid utslagningen när jag var åtta, och vid 25 års ålder fick jag stiifttänder som har trillat ur både en och två gånger, rättare sagt flera gånger. Nu dock ska de sitta där efter alla om och men, men är ju orolig. Bara för det har varit som det är. Hoppas det löser sig med dina.

  1. Tråkigt att höra Camilla att du har haft det så jobbigt! Anledningen till att mina beter sig som de gör är att jag också troligen smällt i dem för några år sedan. Attans tänder! Förstår att du ändå oroar dig, det blir liksom så att man undrar hela tiden vad som händer härnäst, när det ska vända och bli någon bättring. Kram ❤️

 4. Tack för smakbiten! Ännu inte läst något av Ferrante, verkar ju dock superpopulära hennes böcker. 🙂
  Så förfärligt jobbigt med tänderna för dig, hoppas verkligen att det kommer till rätta med problemet och lugnar ner sig snart.

 5. Den här tyckte jag var väldigt bra! Köar på den tredje på jobbet, tror jag har ganska bra plats….
  Men fy farao vad jobbigt med tänderna. Har själv haft en hel del besvär själv genom åren och förstår dig. Hoppas att det löser sig snart så du slipper ha det sådär!

 6. Men vad tråkigt att du har problem med tänderna. Hoppas att det löser sig snarast. Rotfyllningar är inte att leka med. Misstänker att det blir samma med min min spökande kindtand till slut.
  Tack för smakbiten! Ja har första boken oläst här hemma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.