9789113073613_200x_vid-foten-av-montmartre

Det är en helt vanlig dag för Mancebo i hans lilla speceriaffär i Paris, men så kommer en grannfru in och ber honom om en ovanlig tjänst. Hon tror att hennes man är otrogen och behöver få lite detektivarbete utfört. Mancebo tackar ja utan att egentligen fundera så mycket på vad han ger sig in på. Det visar sig att hans lugna tillvaro vid foten av Montmartre kommer att bli totalt uppochnedvänd när han råkar höra och se saker han inte alls hade förväntat sig. Det är inte alltid en bra idé att snoka, och det han såg som ett spännande tidsfördriv riskerar att gå över styr.

Samtidigt får vi följa en kvinna som sitter på ett kontor och inväntar mejl från den mystiske monsieur Bellivier. Inte heller hon vet riktigt säkert vad det är hon har gett sig in på. Vem är han egentligen, finns han på riktigt eller är det bara en täckmantel? Är hon i själva verket inblandad i något kriminellt? Frågetecknen hopar sig.

Britta Röstlund har skrivit en liten fransk pärla med inslag av både detektivroman och feelgood. Det här är en bok med ett långsamt tempo och fina miljöskildringar som tar oss med till en av världens mest älskade huvudstäder och fångar det parisiska temperamentet. Författaren visar en god förmåga att verkligen förflytta läsaren och invagga oss i känslan av att för en stund befinna sig i Frankrike. Vid foten av Montmartre är en bok med en lagom dos mystik som underhåller och fungerar som utmärkt avkopplande läsning.

Utgiven av: Norstedts, 2016.

Boken kan köpas hos Bokus och Adlibris

Betyg 3 av 5

4 reaktioner till “Vid foten av Montmartre av Britta Röstlund

  1. Så fint att du är tillbaka! Uppskattar din blogg oerhört mycket, vi har så lika bokstav att jag vant mig vid att få dina tips och otips 😊 Hoppas tanden snart ger sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.